Op 16 maart was de ID@xbox Showcase met nieuwe interessante titels. Ze staan hieronder allemaal op een rij. Ik hoor onze retro community al juichen want er is een hoog gehalte aan pixelavonturen.

Lost Eidolons

Lost Eidolons is een tactische strategie RPG met een vleugje fantasie. Het is jouw doel om als kapitein in een burgeroorlog het land weer te verenigen. De game komt uit in het derde kwartaal van dit jaar.

Crusader Kings 3

Crusader Kings 3 komt naar de Xbox en zit 29 maart in de Game Pass. Crusader Kings staat bekend om de management strategie game waar je zo’n 1000 uren in kunt pompen zonder verveeld te raken als dit je ding is.

Tunic

Een mooie verrassing is dat Tunic gelijk gereleased is gisteren. Tunic heeft wat weg van The Legend of Zelda maar dan is Link dit keer een vos. De game heeft een erg toffe visuele stijl en zit uiteraard ook in de Game Pass.

Immortality

Immortality is een interactieve filmtrilogie vol met mysterie en sfeer. Het ziet er uit als een soort arthouse project waarbij je film moet gebruiken om zaken te ontrafelen. Eerlijk gezegd doet mij dit helemaal niks maar wellicht het proberen waard voor de interactieve filmfanaten. Dit project komt in de zomer van dit jaar uit en zit ook in de Xbox Game Pass.

Chinatown Detective Agency

Chinatown Detective Agency ziet er fantastisch uit. Een hele sfeervolle jaren ’80/90 Tarantino achtige wereld met retro looks uit datzelfde tijdperk. Jij bent Amira Darma en je moet mysteries oplossen waar criminelen, getuigen en aanwijzingen mee gemoeid zijn. De game komt naar de Xbox Game Pass maar het is onbekend wanneer dit gebeurt.

Cursed to Golf

In deze game moet je golfen… en sterven. Het is avontuur gemixt met golfen. Enough said. Een golf-like adventure. Het is onbekend wanneer de game uit komt.

Trek to Yomi

We hebben het al eerder gehad over deze game. Het ziet er fantastisch uit en belooft interessante gameplay. De game komt gelukkig gelijk in de Xbox Game Pass en staat klaar voor de lente van dit jaar.

Clash- Artifacts of Chaos

De game ziet er zeer intrigerend uit. De visuele stijl is een mix van het surreële van Oddworld en cartoony lijnen van Borderlands. In de game heb je puzzels, moet je je vuisten gebruiken om vijanden te verslaan en moet je de wereld verkennen. De game komt uit in november van dit jaar en ook in de Xbox Game Pass.

Escape Academy

Ben je een fan van puzzels? Say no more. Dit spel is voor jou en het komt dit jaar uit en gelijk in de Xbox Game Pass.

Shredders

Het prachtige Shredders zit vanaf vandaag in de Game Pass en kan je dus nu gelijk downloaden. Voor alle snowboard liefhebbers onder ons of oude en trouwe SSX fans, ga lekker los in Shredders.

Flintlock: The Siege of Dawn

De game wordt ontwikkeld door Studio A44 die ook bekend staat voor de actie RPG Ashen. Flintlock zal ook een actie RPG zijn in een wereld van magie maar ook wapens (beetje ouderwetse en industrieel uitziende wapens en outfits). In de wereld is de deur van het hiernamaals (The Afterlife) geopend waardoor er veel undead zijn ontsnapt. Jij speelt als Nor Vanek, lid van de Coalition Army die samen met haar mysterieuze wezen Enki strijden tegen de goden (klinkt als God of War zonder mysterieuze sidekick).

De game komt later dit jaar uit en zit dus in de Xbox Game Pass vanaf dag 1

Whalefall

De game Whalefall laat leuke cartoon cutscenes zien hoewel de gameplay echt nog pre-alpha is (en dat zie je ook). Het gaat om een Final Fantasy-achtige game in het land van Osfeld en waar walvissen dus vliegen in de lucht. Maar omdat deze walvissen hun organen veel magie bevatten, wordt er op gejaagd als de walvis aan het einde van z’n leven komt. Niet iedereen wil wachten tot het einde van de levens en dus wordt er op gejaagd en vervalt het land in chaos.

Het is onbekend wanneer de game uit komt, maar te zien aan de pre-alpha beelden zal het nog wel eventjes duren.

There is no Light

There is no Light is een retro avonturengame en ziet er enorm sfeervol uit. Het is een dungeon crawler pur sang en belooft een interessant avontuur. Ik hoor onze retro community op Discord al juichen. De titel komt dit jaar nog uit.

Voidtrain

Houd je van treinen en een solo of co-op avontuur? Dan is Voidtrain wellicht wat voor jou. Je hebt Sea of Thieves voor schepen, maar trein liefhebbers krijgen Voidtrain waar je puzzels moet oplossen, andere treinen kunt boarden en door surreële omgevingen heen beweegt. De game komt dit jaar uit.

Wrestlequest

We hadden nog geen leuke avonturengame over worstelen, maar nu wel! Een tactical fighting game gemixt met een verhaal i.p.v. alleen maar vechten en dat is wel interessant. Het lijkt ook wel de essentie van WWE te pakken qua hype genereren in een gevecht en de uiterlijkheden van de personages. De game komt binnenkort uit (maar onduidelijk wanneer dat is).

Floppy Knights

Floppy Knights is een tactische game met kaarten waarbij je levels moet uitspelen. Ik neem aan dat je van de ene kant naar de andere kant moet vechten want veel uitleg krijg je niet uit de trailer. De game komt binnenkort uit.

Fellow Traveller

We zetten even de ontwikkelaar in de titel want er komen vier unieke verhalende games aan voor de Xbox en gelijk in de Game Pass; Kraken Academy, Citizen Sleeper, Beacon Pines en Paradie Killer die nu gelijk beschikbaar is.

Dat waren ze dan! Heel veel interessante titels die het Xbox platform kleur geven door unieke visuele stijlen en verhalen. ID@Xbox begon al een tijd geleden en laat nu echt zien dat je veel interessante games voorgeschoteld krijgt die ook nog eens in de Xbox Game Pass zitten vanaf dag 1! Een feest voor de gamers.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments