Lijstjes, de periode van het jaar is weer aangebroken. Ik heb een aantal games die ik even met jullie moet doornemen. Verrassers en ongelooflijke tegenvallers.

The Good: F1 Manager 2022

F1 Manager 2022 kwam als verrassing, uit het niets. Het is ook niet de meest voorspelbare genre, een management-simulatiegame van een autosport. Maar alles is goed uitgevoerd. De game, die net zo volwassen als een Football Manager is, bevat alle elementen die nodig zijn voor een managementgame om interessant te zijn voor het grote publiek. Goede simulatie-graphics, een mooie presentatie en fijn uitgedachte mechanics. Het is niet voor niets mijn meest gespeelde game van het jaar. Het wachten is op de volgende iteratie, want deze game gaat nog lang terugkomen.

The Bad: CrossfireX

Je gelooft het misschien niet maar Crossfire, gelanceerd in 2007, is na PUBG de meest gespeelde game ooit. De game is dus goed voor een miljardenomzet op de pc en de grootste competities ter wereld. Voor de beeldvorming, het spelersaantal van Crossfire is 10 keer zo groot als Call of Duty Warzone en 30 keer zo groot als FIFA. Dit jaar kwam de game onder de naam CrossfireX ook naar de consoles. Het is de meest dramatische port van een pc-game ooit, want met de besturing van een kanon is de game niet te spelen op de console en de scores laten dat ook zien. Toen ik de game speelde was ik vol ongeloof over hoe de game zich liet besturen. Het is onvoorstelbaar dat ooit ’s werelds meest gespeelde game zo’n slechte ontwikkeling voor de console heeft gekregen en het slechte ontvangst is meer dan terecht.

The Ugly: Powerwash Simulator

Powerwash Simulator is lelijk, maar wel mijn go-to guilty pleasure van het jaar. Het begint met een auto, maar het eindigt met een UFO. Daartussen zitten piramides, tempels en speeltuinen. Je wordt geacht alles schoon te maken met je hogedrukpistool en een collectie spuitstukken. De game is onbedoeld therapeutisch en geeft tegelijkertijd een fantastische voldoening. Het upgrade-systeem maakt het verslavende karakter af. Dus zeker een lelijke game, maar wel lekker verslavend en overzichtelijk.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments