In de categorie Retro kwam afgelopen week Kingdom of Arcadia uit. Reden voor Niels en Rik om de hardcore Retro gamers achter hun arcadekasten weg te trekken en samen met hen Kingdom of Arcadia onder de loep te nemen. Danny en DM4S geven in deze video review hun zeer gewaardeerde mening. Kan Kingdom of Arcadia op een duimpje omhoog rekenen van de XBNL-community?

De mannen uit ons Retro subkanaal op Discord lieten van zich horen. Kingdom of Arcadia moest gereviewed worden! And here we are. De game van Spoonbox Studio heeft het nodige te bieden. Een lekkere vibe, leuke 2D platform actie en ook kun je jouw character levelen. Maar of het ook écht een Metroidvania is zoals gesuggereerd wordt? Dat valt te bezien. In bovenstaande video review delen we onze bevindingen dus ga er maar eens even goed voor zitten!

Uiteraard horen we graag of je deze game ook gespeeld hebt of dat je er aan denkt om deze eens te gaan proberen. Kom even langs in onze Discord om je indrukken te bespreken of laat een reactie achter in de commentsectie!

RECENSIES OVERZICHT
Review: Kingdom of Arcadia
6.5
review-kingdom-of-arcadia-arcade-in-arcadiaKingdom of Arcadia biedt een lekker tussendoortje voor de gamer die op zoek is naar een niet al te ingewikkelde 2D platformer. De levels zijn eenvoudig, overzichtelijk en bij vlagen uitdagend, maar op geen enkel moment te moeilijk. Dit is mede dankzij de mogelijkheid om je character gaandeweg met armor en wapens te verbeteren. De sfeer van de game qua sound, tempo en uitstraling zitten voor de prijs van 6 euro prima in elkaar. De grafische details hadden echter iets beter uitgewerkt kunnen worden. Ook had de gameplay van meer variatie voorzien mogen worden. Hoe dan ook, de retro liefhebber zal een paar euro graag missen om vervolgens vier uur platform plezier aan zijn of haar cv toe te kunnen voegen. <br> <br> <b>Plus</b><br> + Prima prijs, kwaliteit en uren content verhouding <br> + Lekkere retro vide <br> + Sounds <br> + Character eenvoudig te levelen<br> <br> <b>Min</b> <br> - Weinig variatie in gameplay<br> - Mist defence abilities <br> - Aantal bugs waardoor je in level niet verder kunt en opnieuw moet beginnen (met name level 2.4) <br> - Typische Metroidvania aspecten ontbreken <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments