Yooka-Laylee met nieuwe gameplay maar ook uitstel

Eindelijk weer een kleurrijke platformer als Banjo-Kazooie ooit was, namelijk Yooka-Laylee. Er is een nieuwe trailer online gezet met veel gameplay beelden, maar helaas komt er ook uitstel bij kijken.

Yooka-Laylee is eigenlijk precies Banjo-Kazooie, maar dan met andere characters. Apart van het feit dat er weer twee namen worden gebruikt, heb je weer met een dynamisch duo te maken dat voor variërende gameplay zorgt. Yooka heeft bepaalde kwaliteit en Laylee ook, zo blijf je dus lekker switchen tussen personages. Je merkt het bijvoorbeeld ook aan de muziek, de manier waarop personages praten en de transities van beeld dat er oude Rare medewerkers aan dit spel werken. Dat is een goed teken, want ik speelde laatst nog Banjo-Kazooie op de Xbox One (Rare Replay, bedankt!) en het was weer genieten (en frustrerend, vooral de quiz aan het einde).

yooka1

Yooka-Laylee komt in het eerste kwartaal van 2017 uit voor de consoles en pc. Het zou eigenlijk allemaal vorig jaar gebeuren, maar ik ben blij dat ze voor uitstel hebben gekozen. Zelf geven de voormalige Rare-medewerkers aan dat het voor hen een moeilijke beslissing was. Ze weten dat de fans kwaliteit boven alles zetten en hoewel het spel dit jaar had kunnen uitkomen, pakken ze liever die extra maanden voor betere kwaliteit (zodat je geen bugs hebt en dergelijke). Ik kan niet wachten, volgens mij wordt het een top-spel!

yooka4
yooka2yooka5
yooka3

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments