Oh oh, we raken er vandaag maar niet over uitgepraat. Onze mini kanjer versie van de Xbox One. Wat is er nu weer voor nieuws?

Dit keer gewoon grappig nieuws. Na een uitgebreide lijst met dure HD televisies en een artikel over de overclocked GPU in de S, die trouwens volgens één van onze Facebook lezers heel makkelijk zelf te overclocken is (waarvan we nog geen instructies of bewijs hebben ontvangen), gaan we nu een klein onzichtbaar weetje met jullie delen.

Master Chief

masterchiefxboxoneS

Heb je net een nieuwe Xbox One S te pakken en ben je hem lekker aan het uitpakken dan is het eerste wat je wil gaan doen natuurlijk… hem uit elkaar schroeven! Nee, natuurlijk niet! Je wilt gamen. Gelukkig hebben we genoeg (gesponsorde) mafkezen op YouTube die wel direct het gloednieuwe apparaat demonteren. Naast de techniek die je dan tegenkomt, is er ook een ieniemienie afbeelding van de interne bewaking te vinden. Deze bovenstaande Master Chief staat namelijk in het apparaat gegraveerd. Leuk toch?

Mocht je nu denken, dat wil ik zelf zien, niet doen. Je hebt de foto dus laat het en ga lekker gamen. Kan je jezelf toch niet bedwingen, check dan deze pagina even. Stap voor stap leggen ze uit hoe je de S compleet demonteert en dat ziet er niet eens heel ingewikkeld uit. *zoekt schroevendraaiers*

Wat zit er dan in?

Oke, schroevendraaiers gepakt en hij ligt open hoor. Wat vinden we dan allemaal in deze dwerg? Lets break it down.
Wat als eerste opvalt is de grotere 120mm fan, een aluminium heat sink en een koperen heat pipe set. De kleinere power unit heeft trouwens geen fan meer. Deze eerste 2TB versie heeft een SATA III interface en dat is een upgrade van de II versie in de grotere bak. De Seagate drive doet nog gewoon 5400 RPM dus daar hoeven we geen wonderen van te verwachten. Toch is het interessant want een SSD die nu in de SATA III interface hangt kan wel eens een betere prestatie laten zien. De vier grotere componenten zijn genummerd en zijn van tekst voorzien (PWR, FAN, DISC, HDD). Het eerder genoemde Master Chief logo zit op de disc-drive mount. We zien verder de reguliere 16 DDR3 SDRAM chips die tezamen voor 8GB zorgen zitten. Daarnaast de eerder beschreven CPU+GPU combinatie gemaakt door AMD waar wel een ander typenummer op te vinden is vanwege de hogere kloksnelheid. De CPU blijft een AMD 8-core 1,75 GHz Jaguar. Zo, dat was het dan. Nu snel kijken of ik hem weer in elkaar kan krijgen zonder schroefjes over te houden.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments