Het is weer update tijd. Vanaf nu is de mei-update live.

De May 2020 Update, zoals hij officieel heet, zal weer aan aantal veranderingen laten zien. We benoemen ze even voor jullie.

Simpelere Guide

De Guide is voor iedereen het hart van je console. Snel van game wisselen, je party beheren en je achievements bekijken, dat regel je allemaal in je Guide. Om dit nog helderder te maken, heeft men in de afgelopen tijd meerdere versies getest. Met de feedback op die versies is er eentje uitgekozen die met deze update wordt neergezet. De nieuwe Guide moet er wat schoner en logischer uitzien. Het aantal tabs is verminderd en er is een nieuwe standaard, van links naar rechts tab volgorde, gemaakt waardoor het navigeren makkelijker moet worden. App en system notificaties vind je nu aan de rechterkant als je de Guide opent.

De People tab is ook simpeler gemaakt. Suggesties voor vrienden vind je nu onder ‘Iemand zoeken’, wat het vinden van iemand makkelijker moet maken. Ook het ontdekken van Clubs zit nu in de Club pagina.

De nieuwe ‘Parties & Chats’ tab bevat de Party, berichten en invitaties waardoor het simpeler moet worden om met je vrienden en andere gamers te communiceren.

De nieuwe ‘Profile & System’ tab bevat de aanmeld-, instellingen- en help-opties en zorgt voor een snelle toegang van die onderdelen.

Daarnaast kan je, mocht je niet kunnen wennen aan deze standaard layout, de boel helemaal customizen zodat de belangrijke tabs voor jou zichtbaarder zijn. In de ‘Profile & System’ tab vind je de Customize guide tabs optie.

De community

De Community pagina op je Xbox One is ook veranderd en heeft nu vier nieuwe kanalen:

  • Shared by friends
  • Official posts from games
  • Club activity
  • Popular on Xbox Live

Zo kan je snel bekijken wat er allemaal in de community aan de hand is.

In de My games & apps afdeling kan je nu makkelijker je gamescollectie beheren en sorteren. Zo is er de optie Genre en Player Count toegevoegd aan de filters

Verder zijn er nog wat aanpassingen aan de Mixer broadcast gedaan. Genoeg weer om je uren mee bezig te houden. Heb je de update nog niet, check dan even in je Instellingen of hij daar klaar staat.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments