Met het beschikbaar stellen van development kits voor gamedevelopers op iOS en Android, timmert Microsoft hard aan de spreekwoordelijke weg om het Xbox Live netwerk breed toegankelijk te maken en hun positie als gameplatform op de mobiele markt te verstevigen.

Onderweg, bij de bushalte, of met de beentjes omhoog op de bank. Je mobiel heb je altijd bij de hand. En wat is er nou beter tijdverdrijf dan even een spelletje te spelen op je smartphone wanneer je op de trein aan het wachten bent? Nou, wat dacht je van datzelfde spelletje spelen, maar dan op het Xbox Live netwerk! Microsoft heeft namelijk aangekondigd dat zij development kits beschikbaar gaan stellen voor ontwikkelaars die games maken op iOS en Android. 

Cross-platform mobile software development kit (SDK)

Het beschikbaar stellen van de development kits betekent een volgende stap in de toekomstvisie van Microsoft waarin zij cross-platform gaming willen faciliteren. Voor gamers heeft deze ontwikkeling verschillende voordelen. Bijvoorbeeld dat je on-the-go in een party kunt met je Xbox maatjes, je vriendenlijst overal kunt bijwerken, nieuws uit je Clubs kunt blijven volgen, of onderweg je gamerscore naar magistrale hoogtes tilt door nog even die ene Achievement binnen te hengelen. En zeg nou eerlijk, jij wilt toch ook wel eens een keertje bovenaan staan met je gamerscore aan het einde van de maand? 

Minecraft

Helemaal nieuw is deze ontwikkeling niet. Enkele mobiele games uit de Microsoft store maken al gebruik van het Xbox Live netwerk en ook een populaire game als Minecraft is de afgelopen jaren binnen het Xbox Live netwerk cross-platform door tientallen miljoenen gamers gespeeld. Microsoft heeft hier dus al enige ervaring mee op kunnen doen en gaat hier komend jaar de volgende stappen in zetten.

Wij zijn benieuwd wat jij van deze ontwikkeling vindt. Ga jij gebruik maken van het Xbox Live netwerk op mobiele devices? Op welk platform zou jij Xbox Live nog meer graag uitgerold zien? En welke mobiele game had je met terugwerkende kracht graag op het Xbox Live netwerk gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments