Gisteren wisten we al te melden dat de One X niet meer gemaakt wordt. Dit is ondertussen bevestigd door Microsoft. Maar er zijn meer geruchten.

Naast de One X wist Microsoft ook te melden dat de One S All Digital op dit moment ook niet meer gemaakt wordt. In een verklaring laat het bedrijf weten dat zij ‘de logische stap maken om de productie van de Xbox One X en de Xbox One S All-Digital Edition  te stoppen’.

Maar nu zien we signalen dat er ook aan de abonnementen wordt gesleuteld. In de Microsoft Store wordt namelijk geen jaar-abonnement Live Gold meer verkocht. Alleen de maand- en kwartaal-abonnementen zijn nog verkrijgbaar. Dit kan natuurlijk van alles betekenen. Is het een foutje (al is dat nogal onwaarschijnlijk want het is globaal veranderd), of wordt Live Gold oftewel online gamen gratis? Of gaat men bij Xbox alleen nog Ultimate abonnementen verkopen en zal Live Gold los niet meer verkrijgbaar zijn?

Dit zou betekenen dat men zich vooral richt op de Game Pass en xCloud abonnementen. Op dit moment wil Microsoft nog niet reageren op dit alles maar mocht de laatste optie de juiste zijn, dan is dat wel zuur voor diegene die de games in de Game Pass niet gebruiken maar nu wel meer geld kwijt zijn om überhaupt online te kunnen spelen.

We wachten het af maar er is van alles aan de hand.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments