We hadden dit uitstel al verwacht sinds de aankondiging van de titel, maar nu dan officieel.

Ontwikkelaar Telltale Games heeft heel wat te voortduren gehad, maar komt toch op de proppen met The Wolf Among Us 2. Het is misschien nog wel symbolisch ook gezien The Wolf Among Us 1 behoorlijk heeft bijgedragen aan het succes van Telltale Games. Waar voorheen werd gezegd dat deel 2 zou uitkomen in 2023, is dat nu verschoven naar 2024. Dit lieten ze via Twitter weten.

Als reden geeft de studio aan dat het meer om zal kijken naar de gezondheid van het team en dus burnouts door crunches wilt gaan voorkomen. In een interview met IGN geeft Telltale Games ook aan dat als de game niet goed genoeg is, dat het dan heel lelijk zal uitpakken. De verwachtingen van The Wolf Among Us 2 zijn hoog en de studio kan het zich niet veroorloven dat hun topmedewerkers uitvallen door een burnout. Dat is voor niemand goed.

De studio geeft ook aan dat de games industrie de verkeerde kant op gaat als het niks doet. Ontwikkelaars raken burned out en als de games industrie alsmaar blijft groeien, dan zal dat juist vaker gebeuren. Dat moeten we met z’n allen voorkomen. Het lijkt mij dat je dit ”makkelijker” kunt voorkomen door eens geen release datum te noemen en jezelf de tijd te geven. Ik snap dat geld gelijk staat aan tijd en als je langer ontwikkelt, je ook meer geld zult moeten hebben. Maar we hebben gezien wat het alternatief is van release data die te vroeg worden aan gegeven. Een gebrekkig product en een team van ontwikkelaars dat uitgeput is.

Als een sidenote is ook nog bekend gemaakt dat de game op de Unreal Engine 5 zal draaien. Dat is erg fijn want ik ben eerlijk gezegd nooit echt fan geweest van hun gebrekkige engine met games uit het verleden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments