Six Days in Fallujah eindelijk in zicht

Na jaren bouwen lijkt hij er dan echt te komen. Six Days in Fallujah heeft gisteren laten weten dat de game dit jaar uit gaat komen.

Victura en Highwire Games lieten weten dat Six Days in Fallujah, een first-person tactical military shooter die gebaseerd is op de echte verhalen uit de Tweede Slag om Fallujah in 2004, dit jaar nog naar de Xbox komt.

12 jaar geleden werd de game door Atomic Games aangekondigd en sindsdien is er veel gebeurt. Nu is er een nieuwe uitgever en een totaal nieuwe game die gemaakt is door een team waarin ontwikkelaars zitten die aan de originele Halo en aan Destiny hebben gewerkt.

Het idee van de game kwam van de oud-marinier Eddie Garcia die gewond was geraakt in de Slag om Fallujah.

Soms kan je het alleen begrijpen als je het zelf ondergaat. Oorlog betekent onzekerheden en moeilijke keuzes die je nooit kan begrijpen als je de keuzes op de tv of in de bioscoop door acteurs gemaakt ziet worden. Video games kunnen ons helpen om echte gebeurtenissen te begrijpen.

De Tweede Slag om Fallujah, codenaam Operatie Al-Fajr, vond plaats in 2004 nadat Al Qaida de stad had ingenomen.

Atomic Games had de titel eerder afgeblazen omdat men twijfels had dat een game de echte gebeurtenissen kon simuleren. Victura is een uitgever die door de oud-CEO Peter Tamte van Atomic Games werd opgericht, puur om deze game toch uit te gaan brengen.

Samen met de mariniers en soldaten die in deze slag hadden gevochten, zijn ze ruim drie jaar bezig geweest met het bouwen van de game waarbij men als doel het de tactieken en onzekerheden van echte combat te evenaren. Meer dan 100 mariniers, soldaten en Irakese burgers hebben hun verhalen, foto’s en video-opnames gedeeld.

Meer nieuws over de game komt later deze week.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments