S.T.A.L.K.E.R. 2 team ontwikkelt in oorlogsomstandigheden door

S.T.A.L.K.E.R. 2 is helaas uitgesteld. Tijdens de uitgebreide showcase livestream van Xbox en Bethesda vandaag, deelde ontwikkelaar GSC Game World een nieuwe verhaaltrailer en bevestigde dat de game is uitgesteld tot 2023.

Ze presenteerde ook een video-ontwikkelaarsdagboek waarin het personeel van de Oekraïense studio vertelde over de eerste dagen van de Russische invasie van hun land en hoe het was om een game te maken terwijl ze letterlijk werden belegerd.

“De werkdag begint met een sirene. ,” zei hoofdconceptkunstenaar Anton Kikhtytskyi in een video die tijdens de showcase werd gedeeld. Zo volgen er nog vele andere aangrijpende verslagen en horen we wederom hoe deze oorlog het leven daar totaal ontwricht.

Een groot deel van de ontwikkeling is naar nieuwe kantoren in Praag, Tsjechië verhuisd. Veel van het personeel van GSC Game World is, sinds de Russische invasie eind februari begon, verhuisd maar anderen blijven in de hoofdstad Kiev en elders, werkend in badkamers, gangen en andere geïmproviseerde kantoorruimtes, weg van ramen en andere potentiële gevaren door de bombardementen. Terwijl ze aan het spel blijven werken, jongleren de ontwikkelaars volgens het videodagboek ook met vrijwilligerswerk of actieve militaire dienst. Andere medewerkers, aldus de studio, konden hun verhaal niet delen uit bezorgdheid om hun veiligheid.

“Sinds het begin van de oorlog heb ik geen contact meer gehad met mijn ouders,” zei Alexandr Levchenko, een animator van S.T.A.L.K.E.R. 2. “Het is een onbeschrijflijk gevoel, niet weten of je geliefden nog leven.”

Het dagboek van de ontwikkelaar ging vergezeld van een nieuwe verhaaltrailer over de Chernobyl Exclusion Zone, waar meteorologische anomalieën en mutantvaardigheden samenkomen in de nasleep van de nucleaire fall-out.

De eerste nieuwe S.T.A.L.K.E.R. in 13 jaar. Door de aanhoudende invasie heeft GSC Game World ook aangegeven dat de release van S.T.A.L.K.E.R. 2 is verschoven van december 2022 naar volgend jaar zonder vaste nieuwe datum.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments