Zoals overal in de echte wereld zijn er grote namen die soms een andere baan nemen. Voor geld, voor de uitdaging of gewoon een verandering van omgeving.

Deze week liet Rod Fergusson van The Coalition weten dat hij een careermove gaat maken. Hij gaat volgende maand bij Blizzard beginnen aan Diablo. Fergusson is een veteraan onder de ontwikkelaars met titels zoals Half-Life, BioShock en Microsoft Train Simulator in zijn cv. Maar we kennen hem allemaal van de Gears of War franchise. Sinds de start in 2006 zwaait hij daar al de scepter en is hij, sinds de overname door Microsoft, de baas bij The Coalition.

Matt Booty

Na 14 jaar gaat hij dus aan de slag bij Blizzard. Wat gaat dat betekenen voor de Gears franchise? Matt Booty stelde ons gerust.

Gears 5 toont een world class studio die op de piek van zijn kunnen zit. Het was een van de grootste games die we bij Xbox Game Studios hebben uitgebracht. We hadden in het openingsweekend drie miljoen spelers. Dus we zijn blij over hoe de game is ontvangen. Het kreeg de game of the year nominatie… dit laat zien wat de studio kan en welke impact Rod heeft gehad.

Op de vraag of, met het afronden van Gears 5 en het vertrek van zijn bedenker, er nu andere nieuwe games gaan komen, antwoorde hij:

Op dit moment focussen we ons op Gears. We hebben nog veel content in de planning. De studio blijft werken en er staat ons in Gears 5 nog veel te wachten. Nieuwe operations, content en maps.. en we hebben nieuwe DLC plannen. We gaan in 2020 nog een boel leveren voor Gears 5.

Het lijkt er dus op dat het vertrek van Rod niet veel zal veranderen. Logisch want een game hangt niet op een persoon.

Cliff Bleszinski

Ondertussen heeft een andere grote Gears-naam zich al gemeld om Rod’s plekje over te nemen. Cliff Bleszinski, die ooit design director bij Epic Games was en ook bij Gears of War, GoW 2 en GoW 3 betrokken was, heeft in een tweet laten weten dat hij beschikbaar is voor The Coalition.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments