Forza 7, Assassin’s Creed Origins en zelfs Shadow of War, ik wordt knettergek van de onnodige lootboxen. Gelukkig gaat review-verzamelsite OpenCritic er wat mee doen.

OpenCritic, een soort van MetaCritic, maar dan met het woordje ‘open’ in de naam, heeft zich uitgesproken tegen de lootboxes-gekte.

Ze willen op hun site inzichtelijk maken wat het verdienmodel van de game is. Of je dus betaald voor de volledige game of dat je de rekening achteraf krijgt in de vorm van niet-aangeschafte DLC.

Op de website kun je straks zien of iets random valt in lootboxes of dat je het direct kunt kopen. En is de game pay-to-win of gaat het puur om cosmetics. Ook wordt direct duidelijk hoe opdringerig de micro-transactions zijn.

Ik denk dat dit een hele goede zet is om ontwikkelaars en naïeve gamers op scherp te zetten. Om te laten zien dat er pure games zijn en commerciële melk-koeien. Laten we hopen dat zoveel mogelijk partijen hieraan mee gaan werken zodat deze lootbox-madness snel voorbij is. Of dat de geldwolven in elk geval virtueel op de vingers worden getikt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments