Epic komt deze week met slecht nieuws. Het bedrijf gaat de prijs van haar V-Bucks verhogen en heeft ook honderden medewerkers moeten ontslaan. Wat is er aan de hand?

Met V-Bucks kun je in Fortnite allerlei items kopen. Denk hierbij aan nieuwe emoji’s, skins en andere cosmetische items. Deze transacties vormen het verdienmodel van Fortnite, een game die gratis aangeboden wordt.

Fortnite kondigt aan dat de prijs van V-Bucks en andere contentpakketten in verschillende landen zal veranderen op 27 oktober 2023. Dit is gebaseerd op economische factoren zoals inflatie en wisselkoersen. De prijsaanpassing geldt voor Tsjechië, Denemarken, Eurozone-landen (waaronder Nederland en België), Hongarije, Japan, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden, Turkije en de Verenigde Staten (inclusief alle winkels waar de Amerikaanse dollar wordt gebruikt). De Fortnite Crew-abonnementen worden niet beïnvloed. De volgende pakketten zullen een andere prijs hebben als ze weer beschikbaar zijn: The Final Reckoning Pack, Skull Squad Pack, Graveyard Drift Quest Pack, Saint Academy Quest Pack, Transformers Pack.

In Nederland zul je bij de aanschaf van V-Bucks met de volgende prijsstijging rekening moeten houden: 1.000 V-Bucks van €7,99 voor €8,99. De bundel van 2.800 V-Bucks gaat van €19,99 naar €22,99 en de bundel van 5.000 V-Bucks gaat van €31,99 naar €36,99. De fanatiekelingen onder ons die graag 13.500 V-Bucks kopen zullen in plaats van €79,99 nu €89,99 gaan betalen.

Grote ontslagronde bij Fortnite

Het nieuws van de prijsverhoging volgt op het nieuws dat Epic recent naar buiten heeft gebracht. Het Amerikaanse bedrijf heeft 860 medewerkers moeten ontslaan, in totaal zo’n 16% van het personeelsbestand. Als reden noemt Epic dat een herstructurering nodig is om de doelen die het bedrijf stelt te kunnen realiseren. De focus van Epic gaat komende periode liggen op het creëren van een ‘Metaverse-inspired ecosystem’ voor haar Fortnite-creators.

Wil je meer over de prijsverhoging van de V-Bucks weten? Epic adviseert iedereen de volgende blogpost goed door te lezen. Wil je meer lezen over de ontslagronde bij Epic? Check dan de blogpost.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties