Night Trap, een ouderwetse SEGA CD-game, komt naar de One!

Deze week schreef ik nog een review over Late Shift, een interactieve film. Nu komt er voor de One nog iets soortgelijks aan, maar dan in een iets ouder jasje. 

Night Trap

Night trap is een interactieve film/game anno 1992. De game werd eerst gelanceerd op de SEGA CD en kwam later uit voor onder andere de pc. In Night Trap speel je als agent van SCAT (Sega Control Attack Team) en moet je een groep jonge meisjes zien te beschermen van de klauwen van vampiers.

De game was een van de eerste met realistische bewegende beelden, opgenomen in slechts 3 weken tijd. Al wel 5 jaar eerder, in 1987 dus. De acteurs acteren alsof ze in een game zitten en reageren zodoende op jouw acties.

De game werkt als volgt: op je scherm zie je, zoals hierboven, 8 verschillende pictogrammen die elk een kamer van het huis symboliseren. Door op een pictogram te klikken kun je de live camerabeelden checken van die locatie en moet je de gruwelijke en bloeddorstige vampiers zien te vinden. Zodra je er een vindt kun je op ’trap’ drukken om het een tikkeltje moeilijker te maken voor de vampier. Daarnaast zijn er nog een aantal andere leuke functies die ik voor nu nog even voor me houd. In totaal is er zo’n anderhalf uur aan content aanwezig, verwacht dus niet dat je hier hele avonden mee bezig bent.

Maar oke, hij komt dus naar de One!

Dat klopt helemaal! Gezien het inmiddels alweer 25 jaar geleden is dat dit pareltje gelanceerd werd, is er bij de studio reden genoeg voor een feestje. Ze vieren dit jubileum door de game gewoon even lekker te lanceren op de hedendaagse krachtpatsers. De game komt ergens deze lente beschikbaar. Je kunt gelukkig nu wel al hierboven de trailer bekijken en hieronder kun je de titelsong beluisteren. DOEN!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments