Crytek kennen we natuurlijk van de Crysis-serie. De beruchte games stonden bekend om hun geweldige graphics. Meestal werd de game aardig wat gedowngraded op de console en lieten ze de pc bij de launch wel flink zweten. Aangezien meerdere studio’s en ontwikkelaars op de VR-trein springen, doet Crytek ook lekker mee. Zo kondigden ze vandaag hun nieuwe VR-titel “The Climb” aan.

Laten we maar eerst even de prachtige trailer van The Climb bekijken die met, hoe kan het ook anders, de CryEngine gemaakt is.

The Climb speelt zich af op ’s werelds beroemdste klimlocaties. Het lijkt er op dat The Climb meer een game gaat worden die gaat om de ervaring dan om het spelelement, iets wat ik helemaal toejuich. Natuurlijk komen er allemaal heftige games met shootouts, vechten etc. naar Virtual Reality. Echter heb je, naar mijn mening, bij VR ook games als Journey nodig waarin je alleen maar hoeft rond te lopen om een epische ervaring te hebben. Ik vind het echt gaaf dat een ontwikkelaar als Crytek zich dit ook realiseert en het ook nog durft uit te voeren! Founder en CEO van Crytek, Cevat Yerli had het volgende commentaar na de bekendmaking:

“Games hebben ons altijd de kans gegeven om onmogelijke ervaringen te beleven. VR-technologie zoals de Oculus Rift brengt ons nog een stap dichterbij die ervaringen. The Climb geeft je de kans om de intensiteit van één van de gevaarlijkste sporten ter wereld mee te maken. De speler zal zich echt 1000 meter boven de grond wanen, met alleen zijn skill en handigheid om te overleven.”

Wat wel opvalt is dat er in het bericht “coming exclusive to Oculus Rift” wordt gemeld. Er is nog niet veel bekend over de restricties van VR-headsets. Ik zou dan ook niet met zekerheid durven zeggen of we straks echt games zullen krijgen die maar met één VR-bril gespeeld kunnen worden. De brillen zetten namelijk het beeld van de console zodanig om dat je het als Virtual Reality ervaart. Ik zou niet weten waarom bepaalde games niet met bijvoorbeeld een ANT-VR zouden werken, en wel met de Oculus Rift. Houd nog maar een slag om de arm en blijf vooral het VR-nieuws op XboxNederland volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties