Nieuwe gameplay van Dragon Ball: Sparking Zero getoond

Miljoenen fans van over de hele wereld hielden hun adem in toen Bandai Namco tijdens The Game Awards afgelopen december eindelijk een opvolger van het legendarische Dragon Ball: Budokai Tenkaichi aankondigde. Dragon Ball: Sparking Zero moet spelers weer die ervaring geven en om het wachten te verzachten heeft Bandai een nieuwe gameplay trailer uitgebracht.

Aan de hand van producer Jun Furutani worden we meegenomen in de trailer van bijna 13 minuten. Hierin zien we verschillende (bekende) omgevingen uit het Dragon Ball universum langskomen. De trailer begint met een gevecht tussen de eeuwige rivalen Goku en Vegeta. Het eerste wat opvalt is hoe prachtig de omgevingen er uit zien en hoe soepel de game loopt. Naast de welbekende combo’s vliegen ook de Kamehameha van Goku en Vegeta’s Gallick Gun ons vrij snel om de oren.

Volgens Furutani moeten we Sparking Zero zien als een opvolger van Budokai Tenkaichi en een evolutie van de serie. Men heeft de game gemoderniseerd zonder dat dit ten koste gaat van de vertrouwde formule. Zo blijft Dragon Dash beschikbaar om je snel te verplaatsen en kent de gane nog steeds het oude, vertrouwde counter systeem. Daarnaast introduceert de game iets wat men ‘ultimate blasts’ noemt. Effecten die de game kracht bijzetten die volgens Furutani gebruik maken van de kracht van de huidige consoles.

Maar dat is nog niet alles want men heeft tal van vernieuwingen en verbeteringen voor ons in petto. Zo is het normale movement systeem op de schop gegaan waardoor spelers zich sneller kunnen verplaatsen. Hierdoor moeten er meer kansen ontstaan voor spelers aanvallen en complexe acties uit te voeren. Daarnaast maakt de game gebruik van een zogeheten ‘Skill Count’ die zich opbouwt naarmate de match vordert. Deze kun je inzetten om een counter in te zetten of door een ki gevecht met je vijand aan te gaan. Met prachtige, sfeervolle effecten tot gevolg!

Maar dat is nog niet alles, want na de gameplay trailer werden we nog even getrakteerd op een trailer die bekende en minder bekende character liet zien. Uiteraard kunnen we in de game gaan knokken met Goku, maar ook Super Trunks, Dyspo, Burter, Toppo en Kakunsa maken hun opwachting. En! We mogen knokken met niemand minder dan Master Roshi!

Wanneer Dragon Ball: Sparking Zero uitkomt blijft nog even afwachten. De game heeft nog geen releasedatum. Maar één ding is zeker en dat is dat deze game er één is om in de gaten te houden!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties