Nieuwe game Dustborn is gebaseerd op klassieke strips

In een recent interview onthulde Christoffer Grav, Art Director bij Red Thread Games, de unieke artistieke visie achter ‘Dustborn’, een aankomende actie-avonturengame.

Gepland voor release op 20 augustus op Xbox Series X|S en Xbox One, belooft ‘Dustborn’ een explosieve reis door een dystopisch Amerika, waar een groep buitenbeentjes met superkrachten een mysterieus pakket moet bezorgen. In bovenstaande trailer kunnen spelers alvast een eerste indruk krijgen.

Volgens Grav is de game beïnvloed door zowel Europese als Amerikaanse stripkunst. Dustborn is geïnspireerd door klassieke strips zoals Asterix en Tintin, evenals Amerikaanse creaties zoals Spawn, combineert heldere kleuren en duidelijke lijnen ‘om een subversieve wereld te creëren die gevuld is met dystopische propaganda’, aldus de art director.

Over Dustborn

Dustborn is een verhaalgedreven actie-avonturengame voor één speler over hoop, liefde, vriendschap, robots en de kracht van woorden. Jij speelt als Pax, een banneling, oplichtster en Anomal die taal als een wapen kan gebruiken. Pax is op zoek naar een nieuw leven en een uitweg, en is ingehuurd om een belangrijk pakketje te vervoeren van Pacifica naar Nova Scotia, dwars door de Amerikaanse Republiek van Justice.

In Dustborn verkennen spelers een adembenemende neo-western-landschappen van een alternatief Amerika. Onderweg stop je op tal van locaties om je groepje samen te stellen, relaties te beheren, missies te voltooien en steeds moeilijker wordende uitdagingen aan te gaan. De mensen van wie je het pakketje hebt gestolen, willen het terug en je voelt de hete adem van de totalitaire Justice in je nek.

Dustborn is vanaf 20 augustus 2024 op de Xbox Series X|S en Xbox One te spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties