NACON laat rij aan games zien

Iemand NACON Connect bekeken? De digitale conferentie van deze uitgever liet een rij aan games zien waaronder een paar nog onbekende.

De game-catalogus van NACON bevat een gevarieerde selectie titels voor alle soorten gamers, inclusief fans van racing-sims, RPGs, roguelikes, deck-builders en vele andere genres. Tijdens NACON Connect werden diverse spannende projecten onthuld waar momenteel aan wordt gewerkt.

Fans van de World of Darkness kregen voor het eerst gameplaybeelden te zien van Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. De gevechten in deze brawler draaien om de weerwolfvorm van de hoofdrolspeler: spelers moeten hun bovennatuurlijke woede loslaten in de strijd tegen het wereldbedreigende kwaad van het petroleumbedrijf Endron. De game komt op 4 februari 2021 beschikbaar voor Xbox One en Xbox Series X.

Vampire: The Masquerade – Swansong werd ook getoond via een duistere, aangrijpende cinematische trailer die de achtergrond schetste van deze veelbelovende Narrative RPG van Big Bad Wolf.

Voor fans van Action RPG’s was er goed nieuws met de aankondiging van Steelrising, het nieuwe project van ontwikkelstudio Spiders. Jehanne Rousseau en haar team plaatsen je in het hart van een alternatief Parijs tijdens de Franse revolutie, waar het robotleger van koning Lodewijk XVI het Franse volk terroriseert en onderdrukt. Aegis, de hoofdpersoon, bindt de strijd aan met dit schrikbewind om de loop van de geschiedenis te veranderen. Deze game zal op de Xbox Series X uit gaan komen.

Tijdens de conferentie was het race-genre bijzonder goed vertegenwoordigd met de onthullingen van twee zeer ambitieuze projecten.

RiMS Racing is in ontwikkeling bij RaceWard Studio, een in Milaan gevestigd team van experts die al 20 jaar aan motorracegames werken. De simulatie is gebaseerd op een uniek en innovatief concept dat de mechanics van de motorfiets tot de kern van de game-ervaring maakt. Fans zullen smullen van het gedrag van de motorfietsen, dat mede tot stand komt door het werk dat KT Racing heeft verricht aan hun eigen game-engine. Of deze game ook naar consoles komt, dat wordt niet vermeld.

Ook werd bevestigd dat een nieuwe game in de Test Drive Unlimited-franchise in ontwikkeling is bij KT Racing. Test Drive Unlimited Solar Crown is het nieuwe, ambitieuze project van Alain Jarniou en zijn team. Gebruikmakend van hun ervaring in het maken van motorsport-simulaties, zoals die van de WRC-serie, komen KT Racing en NACON nu met hun nieuwe visie op de franchise. Test Drive Unlimited Solar Crown is trouw aan het DNA van de serie, dat draait om de liefde voor mooie auto’s en het plezier van het rijden over een luxe eiland dat op een schaal van 1:1 is nagemaakt. Spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in de Solar Crown, een mysterieuze competitie, om de status van hun personage binnen de community te verhogen. Ook van deze game zien wij niet op welke platformen hij uit gaat komen.

Er is een nieuw genre toegevoegd aan NACONS-catalogus: roguelike games.

Rogue Lords wordt ontwikkeld door Cyanide en Leikir en vindt plaats in het barokke en gotische, 17e-eeuwse New England. De game laat je spelen als de duivel, die is teruggekeerd naar de aarde om de krachten van het goede te bestrijden, en heeft een unieke artstijl die fans van Tim Burtons werk zeker zal aanspreken.

Roguebook is een roguelike deck-builder van de Belgische studio Abrakam, de makers van de game Faeria. Met steun van Richard Garfield, de beroemde maker van Magic: The Gathering, Richard Garfield, die als co-ontwikkelaar van de game zijn ervaring in de strijd gooit, biedt Roguebook innovatieve game-mechanics en een wereld waar fans van het genre van zullen smullen.

Er zijn ook gloednieuwe gameplaybeelden getoond van WRC 9 en Tennis World Tour 2, die beide in september worden uitgebracht. De conferentie eindigde met het nieuws dat Warhammer Chaosbane, ontwikkeld door Eko Software, later dit jaar beschikbaar komt voor next-gen-consoles.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments