De kou heeft in Nederland eindelijk plek gemaakt voor prachtig weer. Het is lente! Dit is ook bij Microsoft bekend, want de nieuwe update voor de Xbox Insiders komt er aan. En daar zitten interessante nieuwe functies in.

Na de introductie van ondersteuning voor 1440 resolutie komt er nu support voor 120 hz. Een hogere refresh rate die gebruikt kan worden op high-end monitors.

Games groeperen

Grouping Games en Apps is een veelgevraagde feature. Deze komt er aan! Hiermee kun je je favoriete games en apps pinnen in aparte groepen. Deze groep kun je vervolgens synchroniseren met andere consoles, een naam geven en organiseren. Maar nog belangrijker, toevoegen aan je Home Screen. Stel je voor, je hebt veel games die je op 100% hebt uitgespeeld of je hebt een backlog, al die games kun je in een aparte groep bij elkaar zetten zodat je in een oogopslag kan zien waar de game bij hoort.

Deze functie is al beschikbaar voor een select groepje Insiders die in de Alpha Ring zitten. De feature wordt langzaam verder uitgerold. Microsoft geeft aan dit te doen om te meten of er interesse is en de feedback te bekijken.

Video bijwerken

Je kent het vast wel. Heb je net die vette goal gescoord in FIFA of een mooie kill in Call of Duty, het filmpje is perfect maar net te lang. Om dat weer aan te passen moet je de hele Upload Studio in. Dit hoeft straks dus ook niet meer! Vanuit je Guide aan de zijkant van je scherm kun je straks direct je opgenomen clip trimmen. Dit scheelt je tijd en werkt net zo makkelijk!

Naast bovenstaande functies komen er nog een paar kleine tweaks naar de nieuwe update. Zo krijgen ouders die het account ingesteld hebben voor hun kinderen een extra ‘details’ tab waar ze meer informatie kunnen vinden en instellingen kunnen aanpassen voor hun kinderen.

De ‘Xbox Accessories App’ krijgt daarnaast een update die het navigeren en het instellen van je controller makkelijker moet maken.

Er komen ook wat aanpassingen voor het gebruik van buttons op het dashboard. De View button krijgt een verbetering die het makkelijker maakt om groups, games en apps te organiseren. Ook krijgt deze knop meer Capture opties.

Deelnemers aan het Insider programma zullen deze ‘May’ update gefaseerd gaan binnenkrijgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments