De mensen van XboxNederland (deel 2)

Gisteren konden jullie lezen hoe Jeffrey, Domingo en Justin zich voorstelden. Vandaag maken jullie kennis met Renco, Niels, Ellen en Rob. Saaie redacteuren? Dacht ik niet, lees maar!

Renco a.k.a Rencus

Qua originaliteit ga ik geen prijzen winnen met mijn gamertag maar fuck it. Jullie checken onze geniale site daar ook helemaal niet voor. Wel voor de briljante stukjes nieuws, features en reviews natuurlijk. Daar mag ik sinds een aantal maanden ook aan bijdragen en ja, dat is net zo gaaf als dat het klinkt.

Ik ben 29 jaar oud (ja op dit moment nog wel) en ik woon in Oosterwolde, Friesland samen met mijn vriendin. Gelukkig voor jullie schrijf ik niet met een Fries accent. Uiteraard hou ik van gamen maar ik sport ook graag, ik doe al jaren aan Taekwon-do. Verder pak ook ik mijn films en series wel mee. Echt een voorkeur heb ik niet, hoewel de Marvel films het bij mij best goed doen.

Wat gamen betreft, ik ben net als Justin een echte singleplayer gamer. Ik speel best wel eens een potje multiplayer met bijvoorbeeld Titanfall 2, The Division of Call of Duty (NSK for the win!) maar dan wel met vrienden. Random met vreemden gamen vind ik gewoon niet tof. Tel daarbij op dat ik slecht tegen mijn verlies kan en je hebt een recept voor ellende. Ik verlies mezelf liever in titels als Mass Effect, Resident Evil of iets recenter, Final Fantasy XV en Gears of War 4.

Jullie zullen mijn naam de komende tijd vast nog vaker langs zien komen dus veel leesplezier jongens en meisjes. Oh, en gooi eens wat comments onder de artikelen, vinden we leuk 😉

Niels a.k.a. RMNiels

Niels, 26 jaar, woonachtig in Bunnik en veteraan van XboxNederland. Voor deze website maak ik al jaren video’s, hoewel dat de laatste tijd een laag pitje staat wegens drukte op andere vlakken. Schrijven vind ik leuk, dus daarom ben ik ook redacteur en om het zootje mensen in het gareel te houden ben ik zelfs hoofdredacteur. Op het moment ben ik bezig met een traineeship en doe ik zes maanden stage, waardoor ik helaas weinig tijd heb om te gamen. Naast het gamen kijk ik ook wel eens series, maar dat gaat zo traag als je weinig tijd hebt.

Mijn gamesharebuddy is Domingo a.k.a. Falcons Eye NL en hij is koopverslaafd, dus geniet ik het hele jaar door van de nieuwste games. Dat is maar goed ook want de laatste jaren was ik een arme ZZP’er (video editor) en Domingo heeft mij er doorheen gesleept. Helaas heb ik dus niet altijd de tijd om te gamen, maar als ik het wel heb, dan speel ik wel eens een potje Rocket League. Hiernaast houd ik van RPG’s, adventure games en shooters, single- en multiplayer.

Kenmerkend van mij is dat ik altijd jank om mijn backlog die nu ongeveer tot aan 2008 reikt. Die backlog wordt alleen maar groter in 2017.

Ellen a.k.a. Lumixiana

Jawel, er is ook een vrouw aanwezig bij XboxNederland. Mijn naam is Ellen en ik ben 21 lentes jong, wonend in het prachtige Bergen, Noord-Holland. Momenteel ben ik aan het afstuderen in International Hospitality Management aan Stenden. Een hele leuke en drukke studie, waarmee er werelden voor je open gaan.

Sinds augustus 2015 schrijf ik voor XboxNederland. Mij maak je blij met een heel breed scala aan games, van Skryim en Fallout tot Unravel en Overwacht. Ik speel het allemaal! Momenteel wacht ik vol smacht op een nieuw deel van The Elder Scrolls. Als je eens terug kijkt welke artikelen ik heb geschreven kun je dan ook een lichtelijke obsessie voor deze gameserie tegenkomen (red. bewijsbewijs, bewijs, bewijs, bewijs, bewijs, bewijs). Daarnaast vind ik het ook erg leuk om wat onbekendere titels uit te proberen. Niet iedere A game is even geweldig en kleine studio’s kunnen ook een heleboel gave games maken!

Naast het schrijven van artikelen ben ik afgelopen jaar ook mee geweest naar de GamesCom en heb ik ook een aantal reviews geschreven. Het is onwijs leuk om van zó dichtbij te kunnen meemaken hoe de game-industrie in elkaar zit. Naast gamen kijk ik ook graag series en luister ik veel naar Classic Rock muziek. The Beatles, Queen, Pink Floyd en Dire Straits zijn mijn grote favorieten!

Rob a.k.a. Veldje63

Nog net niet de hekkensluiter want ik heb dit moment zo lang mogelijk uitgesteld. Ik hou niet zo van voorstellen, al dat sociale geneuzel, bah! Goed, jullie merken het al, binnen de redactie wordt ik aangemerkt als de grumpy old man. Dat klopt ook wel want, zoals je aan mijn gamertag kan zien, ben ik geboren in het jaar 63 van de vorige eeuw. Ik ben geboren en getogen in het prachtige Leijuh (oftewel Leiden) maar woon nu in een soort van voordorp van deze stad die bekend staat als Oude Wetering. Ik woon daar met een vrouw, twee dochters en een Golden Retriever. Ik werk al meer dan 25 jaar in het Speciaal Onderwijs, eerst als onderwijsondersteunend personeel in de klas, nu als applicatiebeheerder.

Ik ben geen onderdeel van het oprichtend personeel maar ben onderhand al zolang aanwezig dat je mij als meubilair mag aanmerken. Zo ernstig dat ik de eindverantwoordelijkheid heb over alles wat jullie op je scherm zien verschijnen, zoals ze dat zo mooi in het Engels noemen, de Editor in Chief. Ik mag de kleine dictator uithangen en vooral de beginnende redacteuren behoorlijk op hun huid zitten als ze niet aan de standaard van XboxNederland voldoen en hang dan ook met regelmaat de taalnazi uit. Dit betekent dat ik echt een pleurishekel aan taalfouten in artikelen heb.

Qua gamen ben ik er al bij vanaf het begin. Commodore 64, ZX Spectrum, Pong, you name it, I played it. Games die je nog vanaf een cassettebandje in je computer moest laden (wat zo’n 20 minuten kon duren, dus die lange laadtijden van nu, die vallen wel mee). Ik blijf gamen totdat ik er dood bij neerval. Daarnaast ben ik groot liefhebber van muziek op vinyl en lekker films kijken. Een andere (nu wat slapende) hobby is fotografie en dan vooral van vrouwelijk schoon in de studio zoals je hiernaast kan zien.

Dat waren ze

Ik hoop dat je ons een stukje beter kent nu. Vanaf heden is de website ook iets aangepast zodat je beter ziet wie het stuk heeft geschreven. Heb je vragen over ons of voor ons, laat ze vooral achter.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments