Uiteraard heeft iedere Xbox One bezitter de game Sunset Overdrive gespeeld. Terecht, want de game was briljant. Bovendien was het ook nog eens een Xbox exclusive en daar hebben we er niet zo heel veel van. Dus waar blijft dat nieuwe deel? Of is de franchise dood?

Sunset Overdrive viel op doordat het anders was dan andere games die in de begindagen van de Xbox One uitkwamen. Het was kleurrijk, ontzettend grappig, nam zichzelf niet te serieus en introduceerde het grinden. Een vorm van voortbewegen waarbij je gebruik maakte van hoogspanningskabels, railings, dranghekken, auto’s en wat niet.

Daarbij kreeg je een shitload aan doldwaze wapens om je vijanden mee te lijf te gaan. Denk aan TNTeddy, een ontploffende teddybeer, of de Flaming Compensator, een soort shotgun met vlammende kogels.

Tel bij dit alles de flauwe humor, de hilarische oneliners en het af en toe doorbreken van de vierde muur op, en je begrijpt dat je jezelf moet schamen als je de game nog niet eerder gespeeld hebt.

Deeltje twee?

Sunset Overdrive is dus een titel die Microsoft moet koesteren en waar snel een tweede deel van uit moet komen. Maar het is echter akelig stil rondom de titel. Voor de duidelijkheid, een tweede deel is nog niet eens aangekondigd. Laat Microsoft de franchise sterven, of is het juist ontwikkelaar Imsomniac die er geen heil in ziet?

Ted Price, studiobaas van Insomniac, gaf het volgende antwoord op de vraag of er nog een tweede deel komt voor de Xbox One:

Dat zou je Microsoft moeten vragen. Maar met of zonder Microsoft, Sunset Overdrive zou in de toekomst nog wel eens langs kunnen komen grinden.

Het is een franchise waar we zeer gepassioneerd over zijn en waar we eigenaar van zijn, dus het zou zomaar eens kunnen dat je nog meer Sunset gaat zien in de toekomst. Ik doe geen beloftes en geef ook geen tijdvak.

Een tijdje geleden kregen ze bij Insomniac deze vraag ook al. Niels schreef er toen dit stuk over. Het lijkt er dus op dat het momenteel aan Microsoft ligt dat er nog geen tweede deel aangekondigd is.

Dus Microsoft, realiseer je nou eens dat dit een echte exclusieve topper was en kom op met  de opdracht voor deel twee. En voor de mensen die deze game echt nog niet gespeeld hebben, wanneer je klaar bent met jezelf schamen, ren dan naar de winkel en pik hem voor ongeveer een tientje alsnog op. Ga je leuk vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments