Rockstar lijkt met de ontwikkeling van GTA6 een paar impopulaire keuzes te maken waardoor de ontwikkeling wellicht wordt vertraagd.

Stel je voor, je solliciteert voor een baan die je thuis kan doen want het kantoor zit echt 4 uur vliegen verderop (ok dit voorbeeld is minder goed bruikbaar in Nederland). Vervolgens krijg je die baan en je werkt een paar jaar lekker thuis waar je jouw huishouden kunt managen, kinderen naar school kunt brengen en alles prima te doen is. Maar opeens zegt jouw werkgever ”Kom nu werken op kantoor, anders komt het project niet af” en je moet 5 keer per week heen en weer vliegen om naar kantoor te komen. Ineens moet je allerlei zaken regelen voor thuis omdat jouw baas van jouw thuiswerkbaan een kantoorbaan maakt. Dat is niet zo netjes, maar wel wat Rockstar nu doet met de werknemers die aan GTA6 werken. Je kon hier al lezen over dit besluit van Rockstar.

Er komt nu meer informatie vrij over de context van het besluit. GTA6 dreigt een beetje achter te lopen in de ontwikkeling. We vonden 2025 een prima plausibele release date (12 jaar na GTA5), maar misschien wordt dat jaar niet eens gehaald. Waar de geruchten eerst nog gingen over een release in het begin van 2025, lijkt dat nu eerder Q3/Q4 te worden of zelfs 2026. Dat laatste zou volgens insiders een plan C zijn als laatste keuze als de ontwikkeling echt slecht gaat.

In onze Discord zaten we al te geinen dat GTA6 misschien werd uitgesteld naar laat 2025 of 2026 om gelijk een launchgame te worden van de nieuwe Xbox en PS5 Pro. Wellicht wordt dat toch nog waarheid. Rockstar zelf heeft nog niks bevestigd uiteraard.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties