Update 22:18

Volgens Westphalian News blijkt het waarschijnlijk om een vals alarm te gaan. Men is druk bezig om de ‘gijzelaars’ uit het gebouw te leiden.


Origineel bericht

Op dit moment is er een politieactie gaande bij Ubisoft Montreal. Blijkbaar is er een gijzeling.

Volgens het nieuwsagentschap TVA Nouvelles is er een gijzeling gaande bij Ubisoft Montreal. Volgens een bron zijn er meerdere verdachten die mensen in gijzeling hebben in het gebouw op Saint-Laurent Blvd en is er een tactical intervention group aanwezig.

Eric Pope, community developer van Hyper Scape vertelde dat hij in gesprek was met medewerkers die opeens moesten stoppen. Hij gaf aan dat hij zijn team op het dak van het gebouw had zien staan. Dit zou een eerder bericht dat een aantal medewerkers via de dakuitgang waren gevlucht bevestigen.

Een andere medewerker liet op Twitter weten dat het team veilig is maar dat er binnen nog wel mensen in gevaar zijn.

Volgens Radio-Canada hebben zij van de politie gehoord dat de situatie met een gewapende overval te maken heeft. Het meest bizarre is dat de studio achter de game Rainbow Six Siege nu zelf het toneel is van de situaties die je in de game naspeelt. Natuurlijk komen dan ook direct de wanna-be-komieken om de hoek kijken op social media. Ons lijkt het nogal ongepast om in deze situatie met mensen die in gevaar zijn grappen te gaan maken.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen we dit bericht een update geven. Tot dan hopen we dat iedereen veilig naar buiten komt.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Maurice
Maurice
1 jaar geleden

Hoeveel torens zouden ze hebben moeten beklimmen om een etage vrij te spelen 🙂
(Een grap mag als het echt geen gijzeling was toch 😛