Afgelopen week was er na lang wachten witte rook. Microsoft won de rechtszaak tegen de FTC omtrent de overname van Activision Blizzard. Nu lijkt er toch een nieuwe drempel te zijn.

De FTC heeft vannacht namelijk bekend gemaakt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van rechter Jacqueline Corley. En dat is best opvallend gezien de FTC aan het begin van de zaak zelf aangaf akkoord te zijn met Corley als rechter. Doel van de FTC lijkt te zijn om alsnog een verlenging van de zogeheten preliminary injuction (kortweg blokkade voor overname) aan te vragen. Een eventuele uitspraak hiervan zou dan pas in augustus plaats gaan vinden, terwijl de deadline van Microsoft op 18 juli staat.

Haalt men deze deadline niet, dan zal er een bedrag van drie miljard dollar overgemaakt moeten worden naar Activision Blizzard. Het is voor Microsoft dus zeer belangrijk om dit te voorkomen en de overname voor aanstaande dinsdag in orde te maken.

Ondertussen is men ook nog eens bezig in het Verenigd Koninkrijk een oplossing te zoeken met de CMA. Microsoft gaf namelijk aan het zeer oneens te zijn met de standpunten van de CMA, maar toch te willen kijken naar eventuele aanpassingen. De CMA gaf na de uitspraak in eerste instantie aan met Microsoft te willen kijken naar een oplossing voor hun geschil. De CMA keurde de overname van Activision Blizzard door Microsoft namelijk af. Verrassend genoeg gaf men vervolgens woensdag aan dat eventuele aanpassingen ook weer zouden kunnen leiden tot een nieuw onderzoek.

Ondertussen heeft Microsoft aan de hand van Vice President Brad Smith gereageerd. Deze laat in een gesprek met The Verge weten dat men zwaar teleurgesteld is in de FTC omdat men een zeer zwakke zaak najaagt. Daarnaast geeft hij aan dat Microsoft nieuwe pogingen om de overname te dwarsbomen zal tegengaan.

Ook vanuit Activision Blizzard is ondertussen reactie gekomen. CCO Lulu Cheng Meservey laat weten er vanuit te gaan dat de overname in 39 landen, waaronder Amerika gewoon door kan gaan. Ze kijkt er daarnaast naar uit om de voor hun duidelijke en sterke zaak opnieuw aan te vechten. Voormalig topman van Xbox en tegenwoordig President van Blizzard Entertainment Mike Ybarra had voor de zaak minder woorden nodig. Hij reageerde met de woorden: Your tax money at work.

Gaat Microsoft nu gewoon door met de overname, of komt er toch een nieuwe blokkade met een rechtszaak tot gevolg? Volgens experts lijkt de kans klein dat de FTC zal slagen en gaat de overname gewoon door. Het wordt nog heel even afwachten. Duidelijk mag zijn dat deze rollercoaster vol plottwists nog niet is afgelopen en wellicht nog heel spannend gaat worden. We houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties