FIFA 21 eert 15 jaar geleden vermoorde Kiyan Prince

Soms staat de gamewereld even stil bij de wat wereldse zaken. Dit keer een mooi gebaar van EA.

FIFA 21 heeft namelijk Kiyan Prince in hun spel toegevoegd. Prince speelde voor Queens Park Rangers en was een ster in wording met de bijnaam ‘The Bullet’ vanwege zijn snelheid en natuurlijke aanleg op het veld. Kiyan stond in heel Noordwest Londen bekend om zijn overduidelijke voetbaltalent, maar ook om zijn karakter en positieve energie voor alle mensen die zijn pad kruiste. Het was dit karakter – altijd snel om voor anderen klaar te staan en anderen te steunen – dat ertoe leidde dat hij op 18 mei 2006 een vriend verdedigde die voor de poort van zijn school werd gepest op de London Academy in Edgware. Toen hij zijn vriend te hulp schoot om de situatie vreedzaam op te lossen, escaleerde de situatie en werd Kiyan in de borst gestoken door de aanvaller. Hij verloor op 15-jarige leeftijd zijn leven.

In 2008 werd de Kiyan Prince Foundation opgericht ter nagedachtenis van Kiyan. De stichting is opgericht door Kiyan’s vader Dr Mark Prince en zet zich in om schoolkinderen en jongeren vanaf het basisonderwijs tot en met het voortgezet en hoger onderwijs, door middel van mentorschap, levensvaardigheden en opleidingsprogramma’s te ondersteunen. In 2019 werd het stadion van QPR, Loftus Road, omgedoopt tot het Kiyan Prince Foundation Stadium ter ere van Kiyan.

Nu, in 2021, wordt Kiyan in het spel waar hij het onvermijdelijk in zou hebben gemaakt – iets waar hij en zijn vrienden altijd lol over hadden. Kiyan zou nu 30 jaar oud zijn en zou nu als spits op zijn hoogtepunt zijn. Om zijn talent en potentieel te eren, maakt de Prince zijn opwachting in de Queens Park Rangers-selectie in FIFA 21 in het speltype Kick-Off en Career, zodat mensen zijn nalatenschap kunnen omarmen. Met behulp van de Frostbite-engine en in directe samenwerking met zijn vader heeft EA SPORTS FIFA het evenbeeld van Kiyan gecreëerd aan de hand van beelden van hem toen hij 15 was en beelden van zijn vader toen hij 30 was. Deze beelden zijn samengesmolten tot een nauwkeurig portret van hoe Kiyan er nu uit zou zien. Vervolgens zijn Kiyan’s statistieken opgebouwd in samenwerking met zijn vader, zijn coaches, teamgenoten en vrienden. Daarbij is gebruik gemaakt van persoonlijke verhalen van voormalige teamgenoten en rivalen om Kiyan’s unieke balans van snelheid, vaardigheid en pure aanvalsdrift nauwkeurig te leren kennen en hem zo waarheidsgetrouw mogelijk in het spel te integreren.

Kiyan is vanaf 19 mei in het spel te vinden. FIFA 21 Ultimate Team-spelers kunnen ook Kiyan Prince-items vrijspelen door in-game doelstellingen te voltooien. Zo is er een Kiyan Prince Foundation Kit, geïnspireerd op de 04/05 QPR-thuiskit en een TIFO van Kiyan, waarmee je zijn talent op het veld kunt eren.

Kiyan Josiah Prince. Overleden maar nooit vergeten.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
1 jaar geleden

Ik las hierover. Nou heb ik dus helemaal niks met voetbal maar dit vind ik werkelijk een prachtig eerbetoon. Hulde.