Is het na 2.5 jaar dan eindelijk tijd voor goedkopere uitbreiding van je opslag?

Het is alweer even geleden dat de Xbox Series consoles op de markt zijn. Eind 2020 kwamen ze uit en sindsdien konden we alleen nog maar een SSD uitbreiding van Seagate kopen die snel genoeg was om Xbox Series games te draaien zonder het op je interne opslag te hebben staan. Het probleem was echter voor velen dat de opslag veel te duur was, namelijk 220 euro. Dat is best veel geld als je ziet wat TB normaal op een computer kopen. Het type opslag is dan wel anders omdat het voor Xbox is (en dus gebruik maakt van de Xbox Velocity architectuur), maar dan nog, te duur. Je kan ook gewoon een normale SSD aan je Xbox hangen en je ‘actieve games’ op je interne schijf zetten als je ze speelt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik speel maar een handjevol games tegelijk en ik kan echt wel even een kopje koffie zetten als ik een spel overzet van de externe SSD naar intern.

De productfoto van de nieuwe Western Digital opslag voor de Xbox

Maar goed, er vanuit gaande dat je gewoon extra opslag wilt voor je Xbox zonder je games te hoeven verplaatsen is daar de SSD van Seagate. Daar lijkt echter een andere speler bij te komen, namelijk concurrent Western Digital. Er is namelijk een product gespot op BestBuy (Amerikaanse winkelketen) die laat zien dat er een 1 TB variant te koop was voor 180 dollar. Dat is zo’n 40 dollar goedkoper dan de 220 dollar van Seagate, hoewel die tegenwoordig ook wel voor 190 dollar te scoren valt.

Mocht het zo zijn dat Western Digital met een eigen variant komt die ook de Xbox Velocity architectuur ondersteunt, dan is dat positief voor de markt. Seagate was voorheen de enige en die bepaalt dus ook de prijs. Extra concurrentie is gezond en hopelijk vechten ze elkaar zodanig de tent uit met lagere prijzen, dat de gamer profiteert.

Een officiële bekendmaking moet echter nog volgen, dus vooralsnog is het een ‘foutje’ dat het product is geplaatst. Het product is ook alweer offline gehaald en dus niet meer terug te vinden, behalve via het archief.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties