Het ‘E3-seizoen’ is begonnen. Dit betekent dat we komende weken van een flink aantal shows mogen genieten en dus nieuwe aankondigingen van games! In dit artikel zetten we alle shows op een rijtje!

Het showcase-seizoen is eigenlijk al begonnen. Op 24 mei zagen we PlayStation de zomer met een teleurstellende show aftrappen. Maar laten we positief de zomer instappen en de matige PlayStation-show niet als een voorbode voor de rest van het zomerseizoen zien. Er liggen behoorlijk wat games op stapel om aangekondigd te worden en 2023 is al een topjaar gebleken.

8 juni 2023 – Summer Game Fest

Op 8 juni is de grote Geoff Keighley show. De show is geboren uit onvrede over de koers van de E3 en heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De Summer Game Fest heeft de nodige partijen aan zich weten te binden. Met een show van meer dan een uur geeft Keighley het startsein voor weken van games aankondigingen, hands-on sessies met nieuwe games en meer! Om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt de show uitgezonden.

8 juni 2023 Devolver

Op dezelfde dag als Summer Game Fest zal Devolver ook een show organiseren. Om middernacht (Nederlandse tijd) zal Devolver Direct: The Return of Volvy worden uitgezonden. De show van dit jaar draait om Volvy, een volledig echte gamingmascotte waarvan Devolver nu beweert dat hij al meer dan 30 jaar aanwezig is en is verschenen in games als Hotline Miami en Cult of the Lamb. Devolver heeft bevestigd dat de presentatie nieuwe game-aankondigingen zal bevatten en dat er speelbare demo’s zullen zijn van sommige van de gepresenteerde games.

9 juni 2023 – Tribeca Festival

Het Tribeca Festival houdt dit jaar opnieuw een showcase. Deze showcase brengt de volgende games: A Highland Song, Chants of Sennaar, Despelote, Goodbye Volcano High, Nightscape, Stray Gods en The Expanse: A Telltale Series. Het zal worden gestreamd op het YouTube-kanaal van Tribeca om middernacht (Nederlandse tijd).

10 juni 2023 – Wholesome Direct

Deze show van Wholesome Games staat in het teken van 70 indie games die in ontwikkeling zijn. De show wordt om middernacht (Nederlandse tijd) uitgezonden.

10 juni 2023 – Future Games Show

Deze show wordt door het platform GamesRader+ georganiseerd. Om 19:00 uur Nederlandse tijd zul je 40 trailers voorgeschoteld krijgen.

11 juni 2023 – Xbox Games Showcase + Starfield Direct

Op 11 juni staat de show der shows op de planning. Om 19:00 uur Nederlandse tijd kunnen we gaan genieten van de Xbox Games Showcase. Een aantal games zullen zeker voorbij komen, zoals Forza Motorsport, Hellblade 2 en Fable. Wat we verder mogen verwachten is nog onduidelijk. Aansluitend zal de Starfield Direct uitgezonden worden. De AAA-titel van Bethesda komt op 6 september 2023 uit en de verwachting is dat we tijdens de Starfield Direct gameplaybeelden te zien krijgen.

12 juni 2023 – Ubisoft Forward

Minstens zo benieuwd zijn we natuurlijk naar de Ubisoft Forward. De show van onze favoriete uitgever is misschien wel van levensbelang. Het gaat al lange tijd slecht met het bedrijf. Games worden uitgesteld en weten de verwachtingen niet waar te maken. Het wordt nu hoogste tijd om teken van leven te zien en games aan te gaan kondigen van franchises waar we allemaal zo van houden. De verwachting is dat Assassin’s Creed Mirage een centrale plek in de show zal hebben. De show wordt om 18:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden.

12 juni 2023 – CAPCOM Showcase

Als er een uitgever is die consistent weet te leveren dan is het CAPCOM wel. Hit na hit weet CAPCOM uit te brengen. We kijken dan ook erg uit naar hun show. De CAPCOM Showcase wordt om 23:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden.

13 juni 2023 – Xbox Games Showcase Extended

Net als vorig jaar zal Xbox een verlengde showcase een aantal dagen later organiseren. Op 13 juni zullen we deep dives zien van games die tijdens de showcase van 11 juni aangekondigd zijn. Ook zien we tijdens deze Extended showcase de ontwikkelaars aan het woord en krijgen we een kijkje in de studios te zien. De show wordt om 19:00 uur Nederlandse tijd uitgezonden.

15 juni 2023 – RGG Summit Summer

Deze show zal waarschijnlijk in het teken staan van de nieuwe (maar nog aan te kondigen game) Yakuza. Tijdens deze stream zien we waar onder andere SEGA aan werkt.

Later deze zomer

Van de volgende shows is nog vrij weinig bekend. Wel is er een datum. Komende weken zullen we dit artikel verder aanvullen.

11 augustus 2023 – THQ Nordic Digital Showcase

22 augustus 2023 – Destiny 2 Showcase

22 augustus 2023 – Gamescom Opening Night Live

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties