Dead Island 2 zou richting maart 2023 kunnen uitkomen

Zo hint het moederbedrijf van Deep Silver.

Uitgever Deep Silver zou zich klaar maken om Dead Island 2 in het komende jaar uit te brengen, zo lijkt moederbedrijf Embracer Group te suggereren. Vorige week werd beweerd dat de lang uitgestelde titel er goed uitzag en eindelijk dit jaar zou kunnen verschijnen.

Tijdens een Embracer-winstpresentatie op donderdag gaf de gastheer van een Q&A-sessie commentaar op de vraag of het spel nog leefde of niet. In zijn antwoord speculeerde hij dat het tijdens het volgende fiscale jaar van het bedrijf, dat eindigt op 31 maart 2023, zal worden uitgebracht.

Het is heel duidelijk [nog in leven] en ik verwacht op zijn minst dit boekjaar de release, of sorry volgend boekjaar moet ik zeggen.

zei Oscar Erixon, aandelenonderzoeksanalist bij Carnegie.

Dus, is dat redelijk en wat kunnen we verwachten van een titel die waarschijnlijk al 10 jaar of zo in ontwikkeling is?

Embracer CEO Lars Wingefors antwoordde lachend:

Ik kan niet praten over Dead Island 2 omdat het niet als zodanig is aangekondigd door de uitgever. Maar we hebben het er net over gehad [dat] we één onaangekondigde AAA-titel hebben… waarvan je denkt dat het Dead Island 2 is, dus het is moeilijk voor mij om daar verder op in te gaan. Maar ik ben enthousiast over onaangekondigde titels

Hoewel niets direct is bevestigd, gaf de uitwisseling de indruk dat de release van Dead Island 2 misschien eindelijk in het verschiet ligt. Dead Island 2 werd voor het eerst aangekondigd in 2014 en heeft sindsdien te lijden gehad onder een reeks vertragingen en veranderingen van ontwikkelaar.

Industrie-insider Tom Henderson beweerde vorige week in een YouTube-video dat hij mensen had gesproken die dicht bij de ontwikkeling van het spel stonden en dat het naar verluidt in een goede staat verkeert.

Volgens iedereen die ik gesproken heb… is het spel in een behoorlijke staat en zou het vrij snel met een soort gameplay trailer aangekondigd kunnen worden. Een releasedatum wordt ergens in het vierde kwartaal van 2022 verwacht, mogelijk oplopend tot volgend jaar als er problemen zijn met de ontwikkelingscyclus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments