De PlayStation controller verschilt van de Xbox One controller. Maar welke is nu prettiger? Hori maakt de beste PlayStation 4 controller die je maar kan wensen.

Welke controller speelt fijner. Dat moet ook de Japanse videogame accessoires maker Hori gedacht hebben. De voorkeur ligt duidelijk bij de Xbox One controller layout. Want zij hebben besloten om een controller te maken die zij betitelen als “the best you can buy”. Hij heeft als naam de HoriPad FPS Plus en hij lijkt verdacht veel op een Xbox One controller. Hij heeft, kijkende naar de PlayStation DualShock 4 controller, de linker analoge stick en de directional pad omgewisseld en heeft daarmee dezelfde indeling als die van de Xbox One. Ik zeg, weer een overwinning in de eeuwig durende Battle of the Consoles.

Evolutie der controllers

De nieuwe Xbox One controller, je weet wel, met die 3,5 mm audio uitgang, komt binnenkort ook al op de markt. Er zijn wat meer bijzonderheden over bekend gemaakt. Met name de bumpers hebben een upgrade gehad. Volgens Microsoft zijn deze ge-fine-tuned zodat er een betere prestatie over de hele lengte van de bumper te merken is en gewoon beter aanvoelen.

new-xbox-one-controller-bumper[1]

De headset adapter is nog steeds te gebruiken, als je het prettig vindt de volume gewoon op je controller te regelen. Anders zal je dit in de settings van je One moeten doen waarbij als nootje dat de max volume verhoogd is (en dat was nog wel eens een bron van ergernis). Andere veranderingen zitten in het prachtige apparaatje verborgen. Hij kan nu updates draadloos ontvangen dus geen USB kabel meer nodig. Xbox One..zelfs de controllers zijn superieur.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments