Project CARS is een echte simulatieracer. Niet makkelijk om onder de knie te krijgen. Eentje die je als uitgever graag onder je hoede wil hebben.

Dat moet men bij de racing-game ontwikkelaar Codemasters ook gedacht hebben. Men heeft namelijk de Slightly Mad Studios overgenomen en zo Project CARS aan zijn lange collectie racegames toegevoegd. DiRT, GRID en natuurlijk F1 krijgen er zo een broertje bij.

Codemasters betaalde maar liefst 30 miljoen dollar voor de overname. Slightly Mad CEO Ian Bell blijft het hoofd van de studio. Slightly Mad werd 10 jaar geleden opgericht en is sindsdien gespecialiseerd in het maken van racegames. Twee Need for Speed Shift games voor EA en de eigen Project CARS franchise. Op dit moment zijn ze bezig met een nog niet aangekondigde Hollywood blockbuster titel welke naar alle waarschijnlijkheid een Fast and Furious game gaat worden.

In januari liet Ian Bell weten dat het bedrijf aan een eigen next-gen console werkte, de Mad Box. Maar dit project is in alle stilte weer van het toneel verdwenen. Voor Codemasters is het de tweede UK-studio met ervaren racegame ontwikkelaars die zij inlijven. Eerder werd DriveClub ontwikkelaar Evolution Studios al overgenomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments