Tijdens een interview wat Inquisitr met Jeremy Stieglitz van Studio Wildcard had, liet hij zijn mening horen over Scorpio in combinatie met VR.

Studio Wildcard kennen we van ARK: Survival Evolved. Jeremy Stieglitz is mede-oprichter en ontwikkelaar bij deze studio. Toen het gesprek over de ontwikkeling van ARK terecht kwam bij het onderwerp Xbox Scorpio, liet hij hier het één en ander over horen.

“Hij (Scorpio) lijkt krachtig genoeg om VR te ondersteunen en ervoor te zorgen dat dit er ook nog eens geweldig uit komt te zien. We moeten er gewoon mee aan de slag en dan kijken wat we ermee kunnen bereiken. Het is voor ons nog steeds een experiment, Virtual Reality in ARK en daarin zijn we nog lang niet in de buurt van een uiteindelijke implementatie. Wat Microsoft met de Scorpio aan het doen is, ligt nog een beetje in de toekomst. Maar dit staat absoluut op onze radar en we gaan er direct mee aan de slag als we een ontwikkelaars exemplaar krijgen”.

Op dit moment ondersteunt ARK al VR headsets op bescheiden en experimentele basis. Zij willen ook een aparte VR versie gaan uitbrengen die ARK Park genoemd gaat worden. Deze is in ontwikkeling bij Snail Games en moet een Jurassic Park-achtige ervaring gaan opleveren. Deze game zal dit jaar uit gaan komen met ondersteuning voor de HTC Vive en de Oculus Rift. Aangezien Oculus al met Microsoft aan het samenwerken is, kan het niet anders dan dat deze game naadloos richting de Scorpio zal gaan komen. We gaan het allemaal zien in de komende maanden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments