Goed nieuws voor de spelers die niet opnieuw 80 uur in een Assassin’s Creed titel willen steken. Assassin’s Creed Mirage wordt hooguit 30 uur volgens lead producer Fabian Salomon.

Assassin’s Creed Valhalla was voor mij een uitzondering, maar de andere titels van Assassin’s Creed duurde mij gewoon te lang om uit te spelen als je alles wilt halen. Bij AC: Valhalla heb ik dan ook gewoon het verhaal en wat zijmissies gedaan en that’s it. Daar was ik al 80 uur mee bezig, meer dan genoeg! De nieuwe titel, AC: Mirage, was (volgens geruchten) origineel bedoeld als DLC voor Valhalla en werd later uitgebouwd tot standalone game. Dus het is niet gek dat een uitgebouwde DLC dit keer ‘maar’ 20 tot 30 uur zal duren. Dat is 20 uur voor de verhaal spelers en 30 uur voor de completionists onder ons.

AC: Mirage liet middels eerdere trailers al zien dat het meer naar z’n roots gaat. Je krijgt in plaats van hele grote landschappen nu juist een drukke stad waarin je veel kunt gaan doen. Het is nog maar de vraag of de titel de juiste snaar zal raken. Ik hoor veel fans met twijfels over AC: Mirage en ikzelf kijk bijvoorbeeld meer uit naar het grotere Assassin’s Creed project met codenamen Hex, Jade en Red. We hadden al informatie over deze codenamen, maar toch ben ik benieuwd of er een verschuiving plaatsvindt in de opzet van de games. Ik vond AC: Valhalla echt episch, maar tegelijkertijd erg imponerend qua wereld en tijd wat er in zit. Dat hoeft niet meer per se, vind ik.

Dat AC: Mirage een stuk korter is, is voor mij persoonlijk een zege. Er is niks mis met een avontuur van 20 uur en dan lekker door naar de volgende game. Al die verzameldingen heeft niemand toch nog tijd voor? Er zijn veel te veel games die op de plank liggen.

Assassin’s Creed: Mirage komt 12 oktober uit. Ga jij ‘m direct spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties