De banhammer is weer eens hard geslagen. En hij heeft er heel wat geraakt dit weekend.

Call of Duty-uitgever Activision zegt dat Warzone dit weekend meer dan 27.000 Warzone-accounts zijn geband. Team Ricochet, de mensen achter het Ricochet-anti-cheat-systeem, zegt dat het verwacht dat er “meer rijen aan bans zullen komen”.

In een verklaring aan CharlieIntel zei Team Ricochet dat het “meer dan 27.000 accounts in het weekend heeft geïdentificeerd en een ban heeft gegeven met behulp van een reeks verbeterde detectiesystemen. Het team heeft een nieuwe reeks beveiligingsupdates neergezet en anticipeert op de volgende banwaves. “

Deze banwave komt net na het begin van seizoen drie van MW3 en Warzone. Sommige streamers, zoals BAMS, beweerden dat ze ten onrechte permanent waren verbannen, maar Activision gaat niet in op individuele zaken. Sommige mensen beweren, in de reacties op de tweet van CharlieIntel, dat deze verbodsgolf ten onrechte ook veel onschuldige mensen heeft getroffen.

Onlangs werd het Longbow-sluipschuttersgeweer in MW3 aangepast zodat je het niet meer op korte afstand kon gebruiken. Cheating is een probleem die je in elk competitief online spel kan tegenkomen. Sommige vinden het frustrerend dat er niet constant bans worden uitgedeeld maar dat het in dit soort golven wordt gedaan.

Vaak zullen anti-cheat-teams tijd besteden aan het uitzoeken welke maas of zwakte in de veiligheid van een spel wordt uitgebuit en zullen ze vervolgens iedereen die de exploit gebruiken op hetzelfde moment bannen. Dit wordt gedaan zodat men kan voorkomen dat bedriegers gewoon een nieuwe methode bedenken zodra de eerste paar spelers een ban hebben gekregen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties