Nieuw controller designs ter lancering van Final Fantasy 14: Dawntrail

Square Enix viert de release van Final Fantasy 14: Dawntrail met een toffe samenwerking met Xbox Design Lab.

Gisteren lanceerde de vijfde expansion genaamd Dawntrail voor de populaire MMORPG Final Fantasy 14: Online. Ter ere van de lancering heeft Square Enix twee exclusieve controllerontwerpen onthuld, geïnspireerd door de Pictomancer en de Viper. Deze speciale edities zijn gedeeld op de sociale media van Final Fantasy 14, en spelers kunnen ze verder aanpassen in de Xbox Design Lab.

Dawntrail is de vijfde uitbreiding van Square Enix’s veelgeprezen MMORPG en markeert het begin van een nieuw hoofdstuk (en hopelijk ook nog een mooi instappunt voor nieuwkomers?). Naast een grote grafische update en de introductie van de nieuwe Viper en Pictomancer Jobs, probeert Dawntrail zich te onderscheiden van de beruchte wachttijden die Endwalker kenmerkten. Hoewel de wachttijden bij Dawntrail aanzienlijk korter zijn, zijn er toch enkele bugs en problemen die opgelost moeten worden. Producent en regisseur Naoki Yoshida heeft zijn excuses aangeboden voor deze problemen en belooft dat het ontwikkelteam hard werkt om alles op te lossen.

Aan te passen controllers

Met de volledige release van Dawntrail heeft Square Enix de handen ineengeslagen met Xbox om dit te vieren. Op het officiële Twitter-account van Final Fantasy 14 deelde Square Enix een foto van twee controllers die spelers kunnen kopen en naar eigen smaak aanpassen. De ontwerpen zijn geïnspireerd door de Viper en de Pictomancer, met de laatste op een standaard Xbox Wireless Controller. De artistieke stijl van de Pictomancer is terug te zien in een Dream Vapor-controller met een pastelroze D-Pad, lichtblauwe sticks en paarse bumpers en triggers. De Pictomancer-controller is verkrijgbaar vanaf €79,98 in de Xbox Design Lab, maar fans kunnen extra opties zoals rubberen grips toevoegen voor een meerprijs.

Omdat de Viper de poster Job is van Dawntrail, heeft Square Enix een Xbox Elite Wireless Controller Series 2 ontworpen gebaseerd op de lange bruine jas van de Viper. De controller is gehuld in tinten granaat, zwart, zilver en donkergroen en heeft rubberen grips aan de achterkant en zijkanten. De Viper-geïnspireerde Elite Series 2-controller begint bij €149,99, bijna het dubbele van de prijs van de Pictomancer-controller (maar ja, het is ook een andere type controller). Deze ontwerpen blijven beschikbaar in de Xbox Design Lab en de controllers werken zowel op de pc als de Xbox Series X/S-versies van Final Fantasy 14.

Terwijl spelers zich door het hoofdverhaal van Dawntrail werken, maakt Final Fantasy 14 een vliegende start met de promotie van deze nieuwe uitbreiding. Alleen de tijd zal leren wat Square Enix nog meer in petto heeft om dit momentum vast te houden en of ik misschien ook wel eens een duikje ga nemen in deze immense virtuele wereld van Final Fantasy.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties