Als een kind zo blij, dat word ik van alle Witcher berichten van de afgelopen tijd. En dit bericht… Potverdikke wat lekker.

Want CD Projekt heeft bevestigd dat de aankomende The Witcher remake een open-wereld game wordt. Wat??? Een bestaande game omzetten naar een open wereld? Dat is op zich al een hele prestatie. Hoewel het misschien geen verrassing is dat het spel de open-wereld structuur van de meest recente serie release, The Witcher 3: Wild Hunt, zal volgen, was dit de eerste officiële bevestiging. Dus met andere woorden, het is zeker.

CD Projekt Red zei dat de remake “vanaf de grond opnieuw wordt opgebouwd” in Unreal Engine 5 en momenteel in de vroege stadia van ontwikkeling is bij de Poolse studio Fool’s Theory, waar veteraan personeel van de Witcher-serie bij betrokken is. CD Projekt Red zorgt voor de volledige creatieve supervisie. CD Projekt Red baas Adam Badowski zei ook:

The Witcher is waar het allemaal begon voor ons, voor CD Projekt Red. Het was het eerste spel dat we ooit maakten en het was toen een groot moment voor ons. Teruggaan naar deze plek en het spel opnieuw maken voor de volgende generatie gamers om het te ervaren voelt net zo groot, zo niet groter.

In oktober schetste CD Projekt Red zijn ontwikkelingsplanning voor de nabije toekomst, waaronder een Cyberpunk 2077-vervolg, een nieuwe trilogie van Witcher-games, Witcher spin-offs en de eerste originele IP van de studio. Dus bereid je weer voor op een epische reis in de wereld van Geralt.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
RMNiels
Beheerder
2 maanden geleden

Called it!