Gisterenavond heeft PlayStation haar showcase uitgezonden. In dit artikel kun je alle games vinden die aangekondigd zijn tijdens deze showcase en tevens op Xbox uitgebracht zullen worden.

Na twee jaar hield PlayStation eindelijk weer eens een showcase. De verwachtingen waren hooggespannen, maar na afloop waren de reacties uiteenlopend. Het was voor velen niet de S-tier showcase waar men op gehoopt had. Persoonlijk heb ik wel de nodige pareltjes voorbij zien komen en die zal ik in de podcast met jullie gaan bespreken.

Tijdens de PlayStation showcase zijn bovenverwachting veel multiplatform games aangekondigd. In dit artikel richt ik me dan ook op de games die aangekondigd zijn en die ook op het Xbox-ecosysteem uitgebracht zullen worden:

Immortals of Aveum

Immortals of Aveum komt op 20 juli 2023 uit. Check hier voor meer informatie.

Ghostrunner 2

Ghostrunner II is een first-person action platformer game ontwikkeld door One More Level en uitgegeven door 505 Games. Ghostrunner II wordt in 2023 op de Xbox Series X|S uitgebracht. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Check hier voor meer informatie.

Marathon

Van de makers van Halo en Destiny komt een nieuwe sciencefiction PVP-extractieshooter: Marathon. Marathon zal op de Xbox Series X|S uitgebracht worden. Er is nog geen exacte releasedatum voor Marathon bekend. Check hier de trailer en meer info.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt ontwikkeld door Konami. Het is een remake van het originele Metal Gear Solid 3: Snake Eater-spel uit 2004. Het spel is aangekondigd voor Xbox Series X|S. Check hier de trailer en meer info.

Dragon’s Dogma 2

Dragon’s Dogma 2 is een actie-RPG ontwikkeld en uitgegeven door Capcom. Het spel is een vervolg op Dragon’s Dogma en is momenteel in ontwikkeling voor Xbox Series X|S. Het verhaal van het spel begint in een ondergrondse gevangenis. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt. Kijk hier voor de trailer en meer info.

Alan Wake 2

Alan Wake 2 is een single-player psychologische survival horror game en het vervolg op de originele game Alan Wake uit 2010. Het spel is ontwikkeld door Remedy Entertainment en wordt uitgegeven door Epic Games Publishing. Het spel zal worden uitgebracht voor Xbox Series X|S op 17 oktober 2023. Het spel bevat twee protagonisten en twee verhaallijnen. Check hier de trailer en meer info.

The Plucky Squire

The Plucky Squire is een actie-avonturenspel dat wordt ontwikkeld door indie-ontwikkelaar All Possible Futures en uitgegeven door Devolver Digital. Het spel volgt de magische avonturen van Jot en zijn vrienden – sprookjesboekfiguren die een driedimensionale wereld ontdekken buiten de pagina’s van hun boek. De speler moet springen tussen de 2D- en 3D-realms als onderdeel van het verhaal. Het spel is gepland om uit te komen in 2023 voor Xbox Series X/S. Check hier de trailer en meer info.

Teardown

Teardown is een heist-game waarin de speler een gebouw moet afbreken om bijvoorbeeld een kluis te bereiken. Het spel wordt ontwikkeld door Tuxedo Labs en uitgegeven door Muse Games. Het spel moet in 2023 op de Xbox Series X|S uitgebracht worden. Check hier de trailer en meer info.

Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage is een actie-avonturenspel dat wordt ontwikkeld door Ubisoft Bordeaux en uitgegeven door Ubisoft. Het is de dertiende grote aflevering in de Assassin’s Creed-serie en de opvolger van Assassin’s Creed Valhalla. Het spel is bedoeld om te doen denken aan oudere Assassin’s Creed-titels, met meer lineaire en verhaalgerichte gameplay en minder RPG-elementen dan in recente games van de franchise. Assassin’s Creed Mirage komt op 12 oktober 2023 naar de Xbox Series X|S. Check hier de trailer en meer info.

Neva

Neva is een emotioneel geladen actie-avonturenspel van het visionaire team achter het bekroonde GRIS. Het vertelt het verhaal van Alba, een jonge vrouw die gebonden is aan een nieuwsgierige wolfswelp na een traumatische ontmoeting met duistere krachten. In het spel zul je de eerste hand ervaren hoe lastig een tienerwolf kan zijn en leer je op elkaar te vertrouwen op meer manieren dan één. Neva komt in 2024 naar de Xbox Series X|S. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Check hier de trailer en meer info.

Cat Quest: Pirates of the Purribean

Cat Quest: Pirates of the Purribean is een open wereld avonturen RPG in 2.5D. Het is het derde deel in de Cat Quest serie en zal worden uitgebracht voor Xbox One en Xbox Series X|S in 2024. In het spel zul je de zeeën bevaren naar waar je maar wilt in je eigen piratenschip. GOAT-materiaal dus! Check hier de trailer en meer info.

The Talos Principle II

The Talos Principle II is een first-person puzzel game ontwikkeld door Croteam en uitgegeven door Devolver Digital. Het is het vervolg op The Talos Principle. Het spel speelt zich af in een open wereld en bevat zowel singleplayer als multiplayer modi. Het verhaal van het spel gaat over een kunstmatige intelligentie die zichzelf heeft gemaakt en de mensheid wil redden van een dreigende ramp. The Talos Principle II komt in 2023 naar de Xbox Series X|S. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Check hier de trailer en meer info.

Multiplatform games waren tijdens de PlayStation showcase goed vertegenwoordigd. Naar welke games kijk jij het meest uit?

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Ambassador
Ambassador
6 dagen geleden

Deze showcase werd aangekondigd als “The future of playstation”

Schijnbaar is de toekomst dus multiplat