Alan Wake is niet dood

Eindelijk worden de fans herenigd met hun held. Alan Wake is terug.

Alan Wake 2 is een single-player psychologische survival horror game en het vervolg op de originele game Alan Wake uit 2010. Het spel bevat twee protagonisten en twee verhaallijnen.

Alan Wake

Alan Wake werd in 2010 vermist. Hij was een schrijver van een bestseller gevestigd in New York City. Op een vakantie in de Pacific Northwest samen met zijn vrouw, Alice Wake, kwam hij oog in oog te staan met een kracht van bovennatuurlijke duisternis. Het bracht Wake’s boek, een horrorverhaal, tot leven. Hij vocht tegen deze duistere aanwezigheid en slaagde erin deze terug te verbannen naar waar ze vandaan kwam, een nachtmerrieachtige donkere plaats verborgen onder een meer buiten het stadje Bright Falls. Wake schreef een einde aan zijn griezelverhaal en bevrijdde daarmee zijn vrouw uit de duisternis onder het meer, maar raakte daar zelf gevangen.

Maar Alan Wake is niet dood, hoewel hij dat vaak heeft gewenst. Al 13 jaar is hij een gevangene in de Dark Place, waar zijn nachtmerries, zijn angsten en zijn verhalen zich om hem heen manifesteren alsof het de werkelijkheid is. 13 jaar lang heeft hij gevochten om helder te blijven en een verhaal te schrijven waarmee hij de realiteit om hem heen zou kunnen veranderen, zodat hij kon ontsnappen. Tot nu toe heeft hij gefaald.

Saga Anderson

Saga Anderson is een ervaren FBI-agent met een reputatie in het oplossen van onmogelijke zaken. Ze arriveert in de kleine stad Bright Falls om een reeks rituele moorden te onderzoeken.

Anderson’s zaak verandert in een nachtmerrie wanneer ze pagina’s van een horrorverhaal ontdekt die om haar heen beginnen uit te komen en verontrustende verbanden suggereren met Alan Wake, een schrijver die meer dan tien jaar geleden in het gebied als vermist werd opgegeven.

Noordwest Pacific

De majestueuze landschappen strekken zich uit over de staat Washington in de Verenigde Staten. De natuur is hier prachtig en rijk, maar er is iets mysterieus aan de donkere bossen, beboste valleien en mistige bergen. Er zijn drie verschillende locaties te verkennen in de Pacific Northwest regio. 

Het eigenzinnige en idyllische stadje Bright Falls is ook de thuisbasis van het jaarlijkse Deerfest. Vlakbij ligt het vervallen stadje Watery, gesticht door Finse immigranten rond de houtkap en de visindustrie. Cauldron Lake, een meer buiten Bright Falls, is een opvallende bezienswaardigheid. Vroeger was het een populaire wandelbestemming, maar sinds het jaren geleden door een obscure overheidsinstantie is afgesloten, heeft het een donkere reputatie gekregen.

Geen disc

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft nu bevestigd dat Alan Wake II een digital-only release wordt.

Daar zijn vele redenen voor. Ten eerste is een groot aantal overgestapt op alleen digitaal. Je kunt een Sony PlayStation 5 kopen zonder disc drive en Microsoft’s Xbox Series S is een digital only console. Het is niet ongewoon om moderne games als digital-only uit te brengen. Ten tweede helpt het niet uitbrengen van een disc om de prijs van het spel op €59,99 en de pc-versie op €49,99 te houden. Daarnaast wilden we geen disc-product verzenden waarbij we een download voor het spel nodig hebben – we denken ook niet dat dit een geweldige ervaring zou opleveren.”

stelt Remedy in een FAQ.

Er zijn dus helemaal geen plannen voor een disc-based release voor Alan Wake 2, hoewel de digitale release in de versies Standard Edition en Deluxe Edition zal worden uitgebracht, waarbij de laatste de game bundelt met de Expansion Pass (die toegang geeft tot de Night Springs Expansion en Lake House Expansion), een Nordic Shotgun Skin voor Saga (inbegrepen in de Expansion Pass), een Parliament Shotgun Skin voor Alan, een Crimson Windbreaker voor Saga, Celebrity Suit voor Alan, en Lantern Charm voor Saga.De Alan Wake II Deluxe Edition kost €79,99 op Xbox Series X|S waarbij je bij pre-orders een Ornate Revolver Skin voor Alan en Survival Resources Pack voor Saga krijgt.

Het spel is ontwikkeld door Remedy Entertainment en wordt uitgegeven door Epic Games Publishing. Het spel zal worden uitgebracht voor Xbox Series X|S op 17 oktober 2023.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments