Ghostrunner 2 is veel beter dan zijn voorganger

Jack is terug! Ghostrunner 2 is officieel onthuld!

Ghostrunner 2 is een first-person action platformer game ontwikkeld door One More Level en uitgegeven door 505 Games. Ghostrunner 2 verkent de wereld van Ghostrunner, waarbij de speler meer plaatsen bezoekt dan alleen Dharma Tower. Het verhaal speelt zich af een jaar na de gebeurtenissen van het eerste spel. De mensen van Dharma Tower zijn alles weer aan het opbouwen, de handel begint weer op gang te komen en er is hoop voor de toekomst. Maar nu de Keymaster dood is, ontstaat er een machtsvacuüm met dodelijker vijanden die Dharma Tower willen veroveren.

Ghostrunner 2 biedt alles wat je leuk vond aan het origineel, maar met meer spannende functies. Het eerste spel had zeker een aantal uitdagende eindbazen, maar het vervolg tilt dit naar een hoger niveau. Bereid je voor op de zwaarste tegenstanders die je ooit bent tegengekomen.

Het nieuwe dialoogsysteem maakt het mogelijk dieper in de lore en plot van GR2 te duiken. Jack kan communiceren met NPC’s die zijn vrienden zijn van de Climbers-factie. Bovendien is er nu een centrale HQ uitvalsbasis waar Jack even kan pauzeren van missies.

Met verbeterde gameplaymechanismen, meer te verkennen levels en epische eindbaasgevechten belooft Ghostrunner 2 een spannend en opwindend avontuur te worden. Met de nieuwe vaardigheden en krachtige Ultimate abilities kunnen spelers creatiever zijn tijdens ontmoetingen en de meest veeleisende confrontaties toegankelijker maken. Spelers kunnen nu bijvoorbeeld projectielen en aanvallen blokkeren met de blokkeerfunctie, waarbij elke aanval stamina kost. Daarnaast zijn er nieuwe vaardigheden, zoals Shadow, waarmee Jack vijanden kan misleiden door zijn evenbeeld op de castingplek achter te laten en in de cloak-modus te gaan.

Het levelontwerp is veelzijdiger en de meeste arena’s kunnen op meerdere manieren worden gespeeld. Er zijn veel nieuwe vijandentypen en sommige van de oude zijn opnieuw gemaakt om beter bij de nieuwe gameplay te passen, waardoor spelers meer vrijheid hebben om te kiezen hoe ze de meest uitdagende vijanden verslaan.

Cybervoids worden beter benut, waarbij de speler meer vrijheid en plezier heeft bij het spelen van die secties, omdat de beweging niet beperkt is zoals in Ghostrunner en er soms gevechtssecties zijn voor een goede onderbreking van de gewone levels.

Een van de spannendste nieuwe features van Ghostrunner 2 is de toevoeging van de motor! Sommige levels met de motor zijn veel complexer en opener dan de typische Ghostrunner-levels. Dit betekent dat je je verstand en vaardigheden moet gebruiken om door deze levels te navigeren, en dat je altijd op je hoede moet zijn.

Ghostrunner II wordt in 2023 op de Xbox Series X|S uitgebracht. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments