The Falconeer ontwikkelaar Tomas Sala vertelt ons exclusief over zijn BAFTA nominatie en toekomstplannen

Begin deze maand bereikte ons het heuglijke bericht dat The Falconeer voor een BAFTA award genomineerd is. Een unieke en creatieve game die slechts door één persoon ontwikkeld is, Tomas Sala. Deze bijzondere gelegenheid hebben we op de redactie aangegrepen om in de pen te klimmen en Tomas voor een gesprek uit te nodigen. In een drie kwartier durend interview vragen we hem het hemd van het lijf.

The Falconeer, die op Nederlandse bodem bedacht en ontwikkeld is, was een launch game voor de Series X|S. Het creatieve brein achter dit kunstwerk gaat schuil onder de naam Tomas Sala. Een developer in hart en nieren. Duizenden uren heeft hij achter zijn computer doorgebracht om The Falconeer te perfectioneren. Het resultaat mag er zijn! ‘Pure kunst met een duister randje‘, luidde de titel van onze review.

The Falconeer wordt door ons als één van de beste games van 2020 gezien. XBNL is echter niet de enige die deze third-person aerial combat game kan waarderen. The Falconeer is namelijk voor een BAFTA award genomineerd. In ‘Best Debut’ game neemt Tomas Sala het tegen een aantal andere top games op.

Hoogste tijd om Tomas over zijn levensproject te bevragen. In dit interview zijn Jeff en Rik met hem in gesprek gegaan. Hoe is Tomas op het idee gekomen om The Falconeer te ontwikkelen? Wat voor keuzes heeft hij tijdens het ontwikkelen moeten maken? En hoe kijkt hij zelf tegen zijn BAFTA nominatie aan? Ook bespreken we met Tomas hoe hij omgaat met de druk die er is omtrent de ontwikkeling van een game, kritieken die je als game-ontwikkelaar kunt krijgen en welke verborgen boodschappen er in The Falconeer verstopt zitten. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar zijn vervolgplannen. Dus pak ff een lekkere bak koffie en ga er even goed voor zitten, want het verhaal van Tomas wil je niet missen.

Ben jij ook zo benieuwd of Tomas met de award terug naar Nederland zal keren? Je kunt hier de uitreiking van de BAFTA awards bekijken. De uitreiking vindt plaats op donderdag 25 maart om 20:00 uur Nederlands tijd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments