Afgelopen nacht werden de jaarlijkse Game Awards uitgereikt. Ook games uit het Xbox Game Studios portfolio zijn in de prijzen gevallen. Benieuwd welke?

In verschillende categorieën waren er games uit de Xbox Game Studios genomineerd. Uiteindelijk gingen er twee games met de hoofdprijs vandoor.

Games for Impact – Tell me Why

In de categorie Games for Impact heeft Xbox exclusive Tell Me Why de award weten te winnen. De game die door DONTNOD ontwikkeld werd is geprezen om haar sterke verhaalvertelling en meeslepende characters. Op meerdere fronten weet de game impact te maken. Ook op de redactie waren we afgelopen zomer onder de indruk van deze parel van een game.

“De manier waarop het verhaal voor de Ronan tweeling zich ontvouwt, de mate waarin de characters door jouw keuzes levendiger worden en de gelaagdheid die je daarin kunt vinden maakt van Tell Me Why, voor mij persoonlijk, een verhalend meesterwerk”.

Een verhalend meesterwerk luidde de conclusie in Rik zijn review

Beste Sim/Strategy game – Microsoft Flight Simulator

In de categorie voor beste Sim/Strategy game was Microsoft Flight Simulator de terechte winnaar. Afgelopen zomer verscheen deze titel op de pc en komende zomer zal deze ook op de Xbox Series S|X te spelen zijn. Microsoft Flight Simulator heeft op meerdere vlakken innovaties in het simulatie genre weten te brengen. Jeff heeft het in zijn review bondig weten samen te vatten waarom deze game zo uniek is.

“Microsoft Flight Simulator is een echt meesterwerk. De game zet een nieuwe standaard als het gaat om grafische kwaliteit op zo’n grote schaal. Iets wat we ongetwijfeld in toekomstige games ook terug gaan zien. Het detail waarop de vliegtuigen zijn uitgewerkt is ongekend, elk knopje, schuifje en zelfs het board-systeem werkt. Het real-live luchtverkeer wat is verwerk is al een mooie toevoeging, net zoals real-live datum en tijd. Maar live-weer, wat er bizar goed uitziet, is een dikke vette kers op de taart. Deze game MOET je gespeeld hebben, ook als je geen Game Pass hebt, dan is dit de reden om die eindelijk eens aan te schaffen”.

Een dikke 10, luidde de conclusie van Jeff zijn review

Andere games uit het portfolio van de Xbox Game Studios vielen helaas niet in de prijzen. De grote winnaar van de avond was The Last of Us II. De game van Naughty Dog haalde maar liefst 7 awards binnen. Een welverdiende congrats aan de ontwikkelaars uit Santa Monica!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments