De Logitech G Cloud is een Android-based handheld, waarop Xbox-games op verschillende manieren gespeeld kunnen worden. Wat kan de Logitech G Cloud allemaal en hoe is de speelervaring? In een nieuwe reeks artikelen genaamd ‘In de xCloud met de Logitech G Cloud’ delen we onze indrukken.

De afgelopen maanden heb ik behoorlijk wat uurtjes met de Logitech G Cloud doorgebracht. Het streamingapparaat blijkt uitermate goed geschikt om verhalende games mee te spelen. De lijst is natuurlijk enorm, want het gros van de games in de Xbox Game Pass kunnen spelers tegenwoordig via xCloud streamen. En het zijn juist die verhalende games die een match made in heaven zijn met de Logitech. Maar wat zijn dan de games die ik in ieder geval zou aanbevelen? In dit artikel lees je over de verhalende games die je echt als eerste moet spelen, zodra je zou besluiten om de Logitech G Cloud aan te schaffen. In willekeurige volgorde:

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem is een verhalend meesterwerk. In Requiem volgen we het leven van Amicia en Hugo, de hoofdrolspelers die je van het eerste deel kent. Amicia en Hugo zijn op de vlucht en hebben een door ratten geplaagd en verwoest land achter zich gelaten. Samen trekken zij zuidwaarts. Hugo en Amicia willen een nieuw leven opbouwen, maar hebben nog steeds met Hugo’s vloek te dealen. In Requiem volg je hun gezamenlijke lijdensweg, met als ultieme doel om een manier te vinden om Hugo te genezen. En natuurlijk voor eens en altijd met de rattenplaag af te rekenen.

De game van Asobo is bij uitstek een geschikte game om met de Logitech te spelen. Traag tempo, veel dialogen, rustig wat puzzelen en af en toe wat vijanden en ratten uitschakelen. Meeslepender dan de reis van Amicia en Hugo wordt het bijna niet.

As Dusk Falls

Mijn liefde voor As Dusk Falls is groot. De debuut game van Interior/Night heb wist indruk te maken. Met As Dusk Falls hebben de ontwikkelaars het interactive drama genre naar nieuwe hoogte weten te tillen door de aangrijpende verhaalvertelling, unieke vormgeving en het neerzetten van sterke characters. De kers op de taart is echter de enorme impact die je als speler op het beloop van het verhaal kunt hebben en hoe dit in co-op door is ontwikkeld. As Dusk Falls is een must play en ideaal om op de Logitech te spelen. Fun fact: je kunt deze game in 8-speler co-op spelen en jouw vrienden kunnen via hun telefoon meebeslissen over de keuzes die je in het verhaal maakt. Check het uit!

Firewatch

Het is moeilijk uit te leggen hoe goed Firewatch is. Het is wellicht één van de beste verhalende games van de afgelopen tien jaar. Het spel speelt zich af in 1989, na een grote bosbrand in Yellowstone National Park. Als speler kruip je in de huid van Henry, een brandwacht in het Shoshone National Park. Een redelijk saai bestaan zou je denken, maar niets blijkt minder waar. Er is veel te ontdekken in Wyoming en daar staat Henry niet alleen voor. Henry zijn enige contact met de buitenwereld is via een portofoon met zijn bazin, Delilah. Via de portofoon krijgen spelers unieke dialogen voorgeschoteld die veel diepgang geven aan beide personages, de wereld om hen heen en wat hen bezighoud. Wat volgt is een meeslepend verhaal van enkele uren vol angsten, verlangens en geheimen. Daarnaast hebben de ontwikkelaars met Firewatch een prachtige omgeving gecreëerd. Je wilt deze game spelen terwijl je heerlijk in de tuinstoel zit met de G Cloud in je handen.

Tell Me Why

En dan tot slot een game van mijn favoriete ontwikkelaars. Tell Me Why vertelt het verhaal van een tweeling, Tyler en Alyson Ronan. De tweeling is door omstandigheden tien jaar van elkaar gescheiden geweest. Ze zijn 21 wanneer ze met elkaar herenigd worden. De hereniging heeft een aantal doelen en deze vormen de basis van het verhaal en de gameplay. Wat volgt is een rollercoaster aan emoties, wanneer de tweeling geconfronteerd wordt met pijn uit het verleden. Tell Me Why was mijn persoonlijke GOTY van 2020 en in mijn review heb ik uitgebreider uitgelegd wat deze game zo uniek maakt. Fijn om dat hier nog eens dunnetjes over te kunnen doen. De game van DON’T NOD is een zeer toegankelijke game om via xCloud te spelen. Go for it!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties