Die vraag is logisch nu we te horen hebben gekregen dat de drie grote spelers, Xbox, Playstation en Nintendo, afwezig zullen zijn op het evenement.

Zoals vorig jaar werd onthuld, maakt de E3 deze zomer haar grote terugkeer in de vorm van de E3 2023 in Los Angeles, maar er is gesuggereerd dat Xbox niet zal deelnemen aan het evenement. Volgens bronnen bij IGN zullen Xbox, PlayStation en Nintendo alle drie niet betrokken zijn bij de E3 2023. In een verklaring meldde E3-gastheer ReedPop dat het “onvermoeibaar” blijft werken aan een show die “de wereldwijde game-industrie samenbrengt”.

“E3 is zo’n belangrijk evenement voor de game-industrie en het toevertrouwen van een belangrijke culturele toetssteen is geen verantwoordelijkheid die ReedPop licht opvat. Sinds ReedPop zes maanden geleden het contract aannam om de E3 te leiden, hebben we ijverig samengewerkt met ESA-leden op basis van hun feedback om een nieuw type E3 te creëren dat hun doelen en behoeften ondersteunt.”

“Dit proces heeft tijd gekost door de enorme hoeveelheid belanghebbenden die input gaven, hoewel we waarderen dat we transparanter hadden kunnen zijn over vragen waarvoor we de antwoorden nog aan het afronden waren. We blijven onvermoeibaar werken aan een show die de wereldwijde gaming industrie samenbrengt. We geloven dat we een nieuw formaat voor het evenement hebben gecreëerd dat de behoeften van zowel de industrie als de fans dient, en we zijn vastbesloten om het de komende jaren uit te bouwen en te laten groeien.”

“Omdat we een groot deel van 2022 hebben besteed aan het verfijnen van hoe E3 2023 vorm zou krijgen, nadenkend over de feedback die we hebben gevraagd, hebben we tot begin deze maand geen enkel contract naar een exposant gestuurd. We hebben een enorme hoeveelheid interesse en mondelinge toezeggingen ontvangen van veel van de grootste bedrijven in de industrie, en wanneer we klaar zijn om de exposanten aan te kondigen, zijn we ervan overtuigd dat het een line-up zal zijn die de reis naar Los Angeles de moeite waard zal maken voor zowel de industrie als de consumenten.”

Vorige week zei Xbox-baas Phil Spencer in een interview met IGN dat Microsoft “ervoor wil zorgen dat we alles doen wat we kunnen om de E3 succesvol te helpen maken”, waarbij hij uitlegde dat de plannen voor Xbox’s zomershowcase zo wordt opgezet om “handig te zijn voor pers en zelfs consumenten die naar het E3-evenement gaan”.

Hier is wat meer van wat hij te zeggen had:

“De E3 is voor mij gewoon een van de mijlpalen van gaming. Ik hou van de geschiedenis van het gaan naar LA, duizenden mensen daar, geweldige nieuwe dingen te zien krijgen…mensen in de industrie te zien krijgen, de fan evenementen die we hebben gehad. Ik wil zeker dat dat doorgaat.”

“Xbox zit in het bestuur van de ESA, en ik denk dat een succesvolle en gezonde ESA cruciaal is voor wat wij proberen te gaan doen. Dus we plaatsen onze showcase, zoals we altijd hebben gedaan, op een moment waarop het hopelijk handig is voor pers en zelfs consumenten die naar het E3-evenement gaan en dat is wat we nu proberen te doen. We blijven samenwerken met ESA wat betreft hun plannen. Zoals ik al zei, we zitten in het bestuur, en we willen ervoor zorgen dat we alles doen wat we kunnen om te helpen de E3 succesvol te maken.”

Ondanks de opmerkingen van Spencer klinkt het dus nog steeds alsof Xbox de E3 2023 formeel zal overslaan, met plannen om in plaats daarvan rond dezelfde tijd een apart evenement in Los Angeles te organiseren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments