De aller eerste editie van de XBNL-awards zitten er op! Jullie hebben afgelopen weken massaal gestemd en inmiddels is de stembus gesloten. Het is de hoogste tijd om de winnaars bekend te maken. Welke games gaan er met een felbegeerde award naar huis?

In een zevental categorieën kon er op genomineerden gestemd worden. We hebben vandaag alle stemmen in iedere categorie geteld, dubbel check, drie-dubbel check. Stemmen na de sluitingstermijn niet meegerekend. Tussendoor hebben we de nodige zakken geld en bijrollen in toekomstige games af moeten wimpelen: ‘we are not for sale’. De belangen zijn natuurlijk onevenredig groot. Laten we jullie niet langer in spanning houden. Hier zijn de winnaars:

De winnaar van de ‘At Your Service’-award:

Sea of Thieves

Welke ontwikkelaars hebben afgelopen jaren bloed, zweet en tranen gegeven om hun game door te blijven ontwikkelen? Het werd een nek-aan-nek race, waarbij Sea of Thieves met 28% van alle stemmen als winnaar uit de bus kwam. Gevolgd door Forza Horizon 4 (26%) en GTA Online (19%). Opvallend in deze categorie is het weinige aantal stemmen dat Fortnite (2%) heeft ontvangen, wat waarschijnlijk iets zegt over de gemiddelde leeftijd van onze community (no offence!).

Gefeliciteerd Rare met de award voor Sea of Thieves, welverdiend!

De winnaar van de ‘Er Is Heel Veel Ruimte Voor Verbetering’-award:

Anthem

De meest dubieuze titel om een jaar lang te dragen. De game die het niet wist waar te maken. De poedelprijs onder de games. Uren van je leven die je niet meer terugkrijgt. De game waar tranen en woorden te kort schieten. Met kop en schouders gaat deze award naar Anthem met 38% van alle stemmen. Gevolgd door Crackdown (19%) en Wolfenstein: Youngblood (19%). We gaan er geen plaatjes meer aan vuil maken. Snel door naar de volgende categorie.

De winnaar van de ‘Elke Pixel Telt’-award:

Gears 5

Dikke graphics is het enige dat echt telt. Het visuele spektakel. Jullie hebben gestemd en waren unaniem. De ‘Elke Pixel Telt’-award gaat met een grote meerderheid van de stemmen naar Gears 5 (53%). Gears 5 is het mooiste meisje van de klas. Op afstand gevolgd door Resident Evil 2 (15%) en Metro Exodus (13%).

Marcus vlak nadat hij hoorde over het winnen van de XBNL-award

De winnaar van de ‘Cut the Cutscene Crap’-award:

The Division 2

Leuk, een goed verhaal en mooie cinematics, maar daarvoor wordt de Xbox niet aangezet. Deze award is een ode aan de gameplay en aan de ‘skip (this dialog)’-button. En met een ruime meerderheid van de stemmen kan The Division 2 (48%) deze award mee naar Washington DC nemen. Op een 2e plek Need For Speed: Heat (17%) en Devil May Cry 5 (14%).

De winnaar van de ‘Ik Hang Aan Je Lippen’-award:

Life is Strange 2 / A Plague Tale: Innocence

Deze award is voor de game die iets te vertellen heeft, namelijk: een goed verhaal. En er waren in 2019 nogal wat games met een goede verhaallijn en toffe characters. Geen wonder dus dat ook jullie er niet helemaal uitkwamen met het stemmen, want we hebben namelijk twee gedeelde eerste plekken. Zowel Life is Strange 2 als A Plague Tale: Innocence hengelde ieder 32% van alle stemmen binnen. Ook om de 3e plek werd gevochten. Er waren uiteindelijk maar liefst 3 games met ieder 11% van de stemmen: Gears 5, The Outer Worlds en The Walking Dead – Final Season. Goed verhaal deze award.

De winnaar van de ‘Hier Krijg Ik Mijn Broek Van Vol’-award:

Resident Evil 2

Volgens onze redacteur Renco doet deze award het meest een beroep op de kringspier. Niet iedere gamer kan een goede horror-game aan. En niet iedere ontwikkelaar heeft de kunst van het horror vakmanschap onder de knie. Deze award is voor de beste horror game. Een felle strijdt, want er zijn in 2019 de nodige van uitgekomen. Over de winnaar is echter geen twijfel. Resident Evil 2 pakt 60% van alle stemmen binnen. Gevolgd door Blair Witch (28%) en Layers of Fear 2 (8%).

De winnaar van de ‘X Is Gon’ Give It To Ya’-award:

Gears 5

De game van het jaar. Het summum van de gamesindustrie. Het aller aller aller beste dat 2019 aan ons als gamers heeft geboden. Games waarvan het totaal plaatje klopt. Games waar je na de release een week vrij voor neemt. De meest felbegeerde XBNL-award gaat dit jaar naar Gears 5 met 28% van alle stemmen. Gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare (16%) en een gedeelde derde plek voor Star Wars Jedi: Fallen Order (14%) en A Plague Tale: Innocence (14%).

Gears 5 is volgens de community van XBNL de game van het jaar 2019

Proost op een goed nieuw jaar!

De XBNL-awards zitten er op. Bedankt voor jullie support afgelopen jaar! We vonden het leuk om samen met jullie terug te blikken op afgelopen jaar. Nu is het echter weer tijd om vooruit te kijken.
Ook in 2020 kun je bij ons terecht voor je dagelijks portie nieuws en reviews van allerlei soorten games. Het wordt een spannend jaar met veel nieuwe games, een nieuwe Xbox, Project xCloud in Nederland en nog veel meer.
Al het nieuws dat 2020 gaat brengen kun je ook samen met andere delen. Overweeg eens om je aan te sluiten bij onze Facebook-groep of met ons te hangen op Discord! Uiteraard kun je ons in 2020 ook weer volgen Twitter en de  Facebook-pagina. Voor nu in ieder geval: een goede jaarwisseling en op naar een spetterend 2020!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties