EA SPORTS FC 24 onthuld in Amsterdam

We zaten er natuurlijk al met smart op de wachten. De nog betere EA SPORTS FC 24, dat wereldwijd wordt gelanceerd op 29 september 2023.

Tijdens een wereldwijd evenement in Amsterdam werd de coverster Manchester City-spits Erling Haaland als coverheld onthuld, die een verrassingsoptreden gaf samen met andere supersterren uit de World’s Game, waaronder Didier Drogba, Luis Figo, Laura Georges, Alex Scott en meer. De aankondigingen varieerden van details over drie nieuwe geavanceerde technologieën die echte wedstrijdgegevens gebruiken voor realistisch spel in de game tot het samenbrengen van mannelijke en vrouwelijke voetballers op hetzelfde veld in een wereldprimeur voor Ultimate Team.

EA SPORTS heeft 30 jaar lang interactief voetbal gedefinieerd en nu brengen we fans dichter bij de sport waar ze van houden via EA SPORTS FC. Dit is het volgende grote hoofdstuk in onze missie om de toekomst van voetbal te creëren met fans overal, en het begint met FC 24 dat ongelooflijke authenticiteit levert in combinatie met een enorme sprong in gameplay-innovatie. Welkom bij de Club.

zegt Cam Weber, president van EA SPORTS.

Tijdens het evenement werd Erling Haaland, spits van Manchester City en Noorwegen, onthuld als de ster van de EA SPORTS FC 24-cover. Na Haalands historische drievoudige overwinning met Manchester City, inclusief het recordaantal doelpunten in een Premier League-seizoen, was hij de aangewezen persoon om een nieuw tijdperk in te luiden in de lange geschiedenis van EA SPORTS. De coversterren van EA SPORTS hebben altijd het toppunt van voetbaltalent gedefinieerd – in het echte leven en in de game – en Haalands fenomenale vaardigheden op het gebied van afwerking, positionering en fysiek vormen daarop geen uitzondering.

“Elke voetballer droomt ervan de ster van de cover te zijn. Ik ben er trots op dat ik met EA SPORTS FC een belangrijke rol mag spelen in de lancering van het nieuwe tijdperk van ’s werelds meest toonaangevende voetbalgame”, aldus Erling Haaland.

Toen ik de cover voor het eerst in mijn handen had, dacht ik meteen: stel je voor dat ik dit 10 jaar geleden aan mezelf kon laten zien. Ik hoop dat dit ook de volgende generatie kan inspireren om in zichzelf te geloven en hun dromen te verwezenlijken. Het is niet alleen een eer om op deze cover te staan, maar ook op de cover van de Ultimate Edition naast mijn illustere collega’s en legendes van het wereldspel zoals Johan Cruyff, Pelé, Zinédine Zidane, Ronaldinho, Didier Drogba en nog veel meer.

Een wereldprimeur als mannen- en vrouwenvoetbal samenkomen op hetzelfde veld

Als onderdeel van een bredere toewijding aan vrouwenvoetbal brengt EA SPORTS FC 24 mannen- en vrouwenvoetbal voor het eerst samen op hetzelfde veld. Spelers kunnen gloednieuwe Ultimate Team-functies ervaren, waaronder het voor het eerst verwelkomen van vrouwelijke voetballers op het veld in Ultimate Team, zodat spelers hun droom XI kunnen samenstellen.

Daarnaast kondigde EA SPORTS een spannende langetermijnverlenging aan met de Premier League, historisch gezien de populairste competitie in games.

Twee extra vrouwenvoetbalcompetities – de Google Pixel Frauen-Bundesliga en Liga F – zijn bevestigd voor EA SPORTS FC 24, naast de Barclays Women’s Super League, de D1 Arkema, de National Women’s Soccer League en de UEFA Women’s Champions League.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties