De maand april lijkt het nodige voor ons in petto te hebben. In dit artikel bespreek ik enkele games waar ik erg naar uit kijk!

Afgelopen week zat ik de release kalender van onze website eens door te nemen en zag ik dat april volgepakt zit met games die ik wil spelen. Ik ga ze niet allemaal bespreken, maar een aantal wil ik graag met jullie delen. Een compleet overzicht kun je hier vinden, met dank aan redacteur Matthew die de kalender telkens bij weet te werken.

4 april – Road 96 Mile 0

Wat heb ik vorig jaar enorm van Road 96 genoten. Road 96 vertelt een aantal unieke verhalen van jonge mensen die een land onder dictatuur proberen te ontvluchten. Hun verhalen komen op bijzondere wijzen en op verschillende momenten in de game bij elkaar. Road 96 biedt meer dan alleen een game ervaring, namelijk waardevolle levenslessen over vrijheid en verbondenheid tussen mensen. Ik ben dan ook benieuwd wat de sequel ons te brengen heeft. In Road 96 Mile 0 komen we meer over Zoe te weten. We kennen haar uit de eerste game in Mile 0 volgen we haar verhaal. Een goede keuze van de ontwikkelaar, want veel spelers vonden Zoe het tofste character en er wordt dan ook uitgekeken om meer over haar te weten. Spelers die games als Life is Strange 2, Lake of Firewatch kunnen waarderen, willen deze sequel zeker even checken!

12 april – Ghostwire Tokyo (incl. Xbox Game Pass)

De geschiedenis van deze game is een opmerkelijke. Ontwikkeld door Tango Gameworks en onder de vlag van Bethesda en de Xbox Game Studios uitgegeven, is deze titel een jaar lang exclusief op de PlayStation 5 uitgebracht. De exclusiviteitsdeal is inmiddels verlopen en dus komt Ghostwire Tokyo op 12 april naar de Xbox en de Xbox Game Pass. De game kent een duistere en unieke sfeer, waar ik persoonlijk erg benieuwd naar ben.

18 april – Minecraft Legends (incl. Xbox Game Pass)

Mojang en de Xbox Game Studios hebben met de Minecraft-franchise hun strepen wel verdiend. Minecraft is met +200 miljoen verkochte exemplaren met afstand de meest succesvolste game ooit. Met Minecraft Legends geven de ontwikkelaars een nieuwe draai aan het Minecraft concept. Minecraft Legends wordt namelijk een action-strategy game die je tevens online samen met vrienden kunt spelen.

18 april – Disney Speedstorm (early acces)

Sinds jaar en dag wacht ik op een degelijk alternatief voor Mario Kart dat ik op de Xbox kan spelen. Als er één franchise is die de characters en de werelden kent om dit te realiseren dan is het Disney wel! We hebben vorige jaar al gezien dat de ontwikkelaars van Gameloft SE met Disney Dreamlight Valley in staat is om een top game te leveren. Of zij dit met Disney Speedstorm nog eens dunnetjes over weten te doen is natuurlijk nog maar de vraag. De eerste beelden zien er in ieder geval goed uit!

21 april – Dead Island 2

Het Xbox platform puilt uit van de online multiplayers en ook dit voorjaar komen er weer enkele first party multiplayers bij. De vraag is dus, is er nog wel plek voor nieuwe 3th party multiplayers? Wat mij betreft wel, want laten we eerlijk zijn; van zombie-shooters kun je toch geen genoeg krijgen? In ieder geval kijk ik erg naar Dead Island 2 uit. Waar vergelijkbare games vaak donker en grauw zijn, speelt Dead Island 2 zich in het zonnige LA af. Heerlijk!

27 april – The Last Case of Benedict Fox (incl. Game Pass)

Duik in een wereld vol duistere intrige, geheime organisaties, verboden rituelen en ijzingwekkende plaatsen delict. Dit allemaal in een wereld met een behoorlijke Tim Burton vibe en een gameplay die associaties met Ori oproept. Ik heb het natuurlijk over The Last Case of Benedict Fox. De eerste beelden zien er veelbelovend uit en voor wat betreft de maand april is dit dan ook de game waar ik het meest nieuwsgierig naar ben.

28 april – STAR WARS Jedi: Survivor™

Het verhaal van Cal Kestis gaat verder in STAR WARS Jedi: Survivor™, een third-person action-adventure game van Respawn Entertainment en Lucasfilm Games. Deze verhaalgedreven single-playeravontuur gaat vijf jaar na de gebeurtenissen in STAR WARS Jedi: Fallen Order™ verder en volgt de steeds wanhopiger wordende strijd van Cal om het heelal te beschermen tegen de komst van de duisternis.

Voor ieder wat wils

De maand april zit dus volgepakt met toppers en de in dit artikel beschreven games is slechts een fractie van wat er uitgebracht wordt. In onze release kalender zie je alle titels op een rijtje staan. Welke games ga jij spelen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties