Project xCloud. Tot nu toe hebben we er weinig van gezien. Maar de testfase is begonnen.

De eerste golf wordt nu uitgerold aan diegene die zich hiervoor geregistreerd hebben. Dat maakt dat de eerste gebruikers aan de slag kunnen en dat Project xCloud eindelijk echt getest kan worden.

De Preview wordt getest door public testers. Al eerder mochten we op de Gamescom een beetje zien wat het deed maar daar waren heftige restricties op. Een potje Forza mocht alleen met de ingeladen auto, een snellere mocht er niet gekozen worden. Waarschijnlijk omdat de stream dan zou gaan stotteren.

De huidige setup laat Xbox One-based servers zien die in Microsoft Azure datacenters te vinden zijn en die het mogelijk maken om overal op de wereld je Xbox thuis te kunnen benaderen. Dit alles verpakt in een Android applicatie. Op dit moment is dit nog beperkt tot de VS, het VK en Korea maar uiteindelijk zal dit uitgebreid gaan worden.

Microsoft stelt wel voorwaarden gedurende de test. Game streaming is toepasbaar met apparaten die Android 6.0 en Bluetooth 4.0 gebruiken en de besturing zal met een Xbox One controller met Bluetooth moeten gebeuren. De touch besturing zit nog in de pijplijn. De verbinding moet op zijn minst 10Mbps download hebben.

Microsoft heeft als titels Gears 5, Halo 5: Guardians, Sea of Thieves en Killer Instinct voor het testen ingezet. Deze titels zijn bewust gekozen om de service te testen. Project xCloud zal een lichter Xbox Guide menu, basic sociale functies en achievement tracking kennen.

Microsoft host deze service via een dedicated Xbox Game Streaming app die als portal dient voor je Android apparaat. De app heeft een Netflix-achtig formaat waarin een simpel tap-and-play bibliotheek waardoor het veel details uit de Xbox One OS heeft weggelaten. De eerste testen laten wel zien dat het laden van een game of het beginnen ervan best tijd kost. Maar we zijn op weg. Game Streaming is een feit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties