Met Project xCloud in preview in een aantal landen, worden logischerwijs ook stappen gezet in het ontwikkelen van hardware om mobile gaming optimaal te kunnen ondersteunen. Wat is er nieuw?

Sinds een aantal weken kan je met je Xbox controller op je iPhone gamen. Met de introductie van Apple Arcade en update 13.0 is het namelijk mogelijk geworden om je controller met de verschillende Apple devices te verbinden. Ik heb dat geprobeerd en het werkt best wel lekker. Dat wil zeggen, de games laten zich goed besturen. Wat niet echt lekker werkt is de opstelling. Waar laat ik mijn telefoon? Leg ik dit plat neer? Tegen de koffiemok aan? En hoe doe ik dat in de trein?

Project xCloud

Luxe problemen die urgenter worden nu Project xCloud in verschillende landen in preview draait. Om deze reden heeft Microsoft het ‘Designed for Xbox’-programma uitgebreid en zal er vanaf nu ook hardware voor de mobiele markt ontwikkeld gaan worden. Dit betekent concreet dat Microsoft een aantal producten in ontwikkeling heeft, waaronder controller-clips, controllers specifiek voor de mobiel en andere geoptimaliseerde hardware voor mobiele apparaten.

Met de ‘MOGA Mobile Gaming Clip for Xbox Wireless Controllers’, moet het mogelijk gaan zijn om je Xbox controller snel en makkelijk te koppelen aan je smartphone.

Eén van de eerste wapenfeiten is de ontwikkeling van de ‘MOGA Mobile Gaming Clip for Xbox Wireless Controllers’. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wel wat. Met de clip moet het mogelijk worden om je smartphone soepel en snel aan je controller te koppelen en tevens in verschillende standen te kunnen zetten. Deze bad boy is ook nog eens betaalbaar met een vraagprijs van amper 15 dollar. Dollar? Ja, je leest het goed. Voorlopig is de controller-clip enkel nog in de VS en UK te bestellen.

Microsoft laat weten dat het in lijn der verwachting ligt dat er meerdere van dergelijke producten ontwikkeld gaan worden. Zeker nu Project xCloud is gestart en komende maanden de testfase verder zal gaan uitbreiden. Wanneer we met deze officiële standaards in Nederland aan de slag kunnen is voorlopig nog koffiedik kijken. Anders is AliExpress altijd een goede plek om de imitatie-versies te bestellen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments