Op vrijdag 3 maart is Wo Long: Fallen Dynasty op de Xbox en Xbox Game Pass uitgebracht. De game ziet er indrukwekkend uit, maar de moeilijkheidsgraad kan afschrikken. Met name de eerste boss blijkt een groot struikelblok. Hoe moet je Zhang Liang, General of Man, verslaan? Bij deze aantal tips.

Als speler ben je amper een half uurtje onderweg en de eerst boss staat al op je te wachten. Zhang Liang is meedogenloos en na drie keer proberen zul je wellicht met de staart tussen je benen de arena verlaten, om vervolgens nooit meer terug te keren. Niet nodig en echt zonde, want de game is zo ontzettend lekker om te spelen! Houd vol, met de volgende tips gaat het lukken:

1. Je bent underpowered dus upgrade je character

Na een half uur introductie, kom je bij de eerste baas aan. Je kunt het uiteraard direct proberen, maar de kans is groot dat je simpelweg te weinig power hebt. Je moet gaan upgraden, maar de game is daarover in dit stadium nog niet heel erg duidelijk. Dus bij deze een korte uitleg.

Allereerst wil je jouw Qi (in-game currency) bij de Battle Flag inleveren. Je kunt daarmee de Five Phases upgraden en dat is echt noodzakelijk om beter voorbereid ten tonele te verschijnen. Ik heb mijn build als volgt opgebouwd:

Als je bij de laatste Battle Flag bent aangekomen (dus voor de boss fight arena), ga dan een aantal keer terug het level in. Kom weer terug naar de Battle Flag, klik op ‘reset’ en ga vervolgens weer terug het level in om vijanden te verslaan. Rinse en repeat. Hierdoor krijg je telkens nieuwe Qi, waarmee je jouw character kunt verbeteren. Maar ook is dit de manier om jouw Morale Rank omhoog te krijgen. Hierdoor ben je in staat om veel meer damage te doen. Met een Morale Rank tussen de 15-20 en een Lv.>10 moet die eerste boss zeker lukken. Al met al ben ik denk ik een kwartier bezig geweest om mijn character te upgraden, dus zoveel extra tijd kost het niet. Bovendien geeft het de gelegenheid om een aantal mechanics wat beter onder de knie te krijgen, waaronder het Deflecten van aanvallen.

His first phase allows the player to figure out what kind of game Wo Long is and how systems like Deflect play out in a boss battle. Then, when he reaches the second phase, we simply want players to lose hope and confidence

Ontwikkelaar Masaaki Yamagiwa over de eerste boss in Wo Long: Fallen Dynasty

2. Deflecten!

Je Morale Rank is nu + 15 en jouw character Lv + 10. Tijd om Zhang Liang op te gaan zoeken!

Zoals je uit bovenstaand citaat van Yamagiwa kunt opmaken heeft het doorstaan van de eerste boss een doel, namelijk om de speler met de mechanics bekend te laten raken. Meer specifiek is de eerste boss een generale repetitie om de Deflect onder de knie te krijgen. En dat is dus precies wat je wilt en moet gaan doen. Hoe doe je dat?

Geef korte aanvallen met X, X, X en sluit af met Y. Herhaal. Houd LB ingedrukt om de boss zijn aanvallen af te slaan. Zie je een opening? Dan ga je weer voor X, X, X en afsluiten met Y. Wanneer de boss rood begint te gloeien dan is jouw moment om te shinen aangebroken. Druk op die B-button (Deflect) en knal er een keiharde Y-button achteraan. Binnen no-time zul je die health bar van Zhang Liang zien slinken. Huilie huilie, Zhang Liang, GG!

3. Divine Beast

De eerste fase zit er nu op en dan blijkt de boss nog een tweede fase in petto te hebben. Ook hier blijft de kern: Deflecten! Afgewisseld met korte aanvallen. Lukt het je om dit een halve minuut tot minuut vol te houden dan ben je al een heel eind. Je zit nu halverwege en dat is precies waar je wilt zijn. Want, halverwege de tweede fase heb je de mogelijkheid om een Divine Beast attack te doen. De mogelijkheid tot deze attack was mij niet duidelijk. Wat is het en hoe werkt het?

Het werkt vrij simpel. Jouw aanvallen vullen de Divine Beast Gauge (rechtsonder in beeld zichtbaar, bruin vierkantje dat vult). Wanneer deze gevuld is kun je de Divine Beast attack triggeren door Y+B tegelijkertijd in te drukken. Doe je dit tijdens de eerste boss dan zal er een cinematic ingeladen worden en heb je de boss verslagen. De boss is ook zonder de Divine Beast te verslaan, kan ik je na twee gesneuvelde controllers vertellen, maar waarom jezelf kwellen als er een aantrekkelijker alternatief is?

Tot slot

Met deze suggesties moet het lukken om de eerste boss op de knieën te krijgen. Het is echt de moeite waard om door te zetten. Zoals je in de XBNL-preview hebt kunnen lezen, heeft de game namelijk enorme creatieve en uitdagende gameplay te bieden. Houd je van actie-RPG’s? Ga er dan voor!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties