Eerste indruk van Wo Long Fallen Dynasty: ‘Waanzinnig’!

Op vrijdag 3 maart 2023 komt Wo Long: Fallen Dynasty naar Xbox en Xbox Game Pass. Benieuwd wat je van deze game mag verwachten?

In aanloop naar de release van Wo Long: Fallen Dynasty, heb ik alvast een uitgebreide blik op de game mogen werpen. Ik heb nog niet genoeg kunnen spelen om ook al de review te publiceren. De XBNL-review mag je komende dagen op de website verwachten. Wel wil ik alvast wat eerste indrukken met jullie delen. 

Wo Long: Fallen Dynasty is een actie-RPG die veel inspiratie haalt uit het soulslike genre. Het spel richt zich op gevechten die behendigheid en een goede strategie vereisen, en de Chinese martial arts in het bijzonder. Wo Long: Fallen Dynasty is een gezamenlijke creatie van Team Ninja-producenten Fumihiko Yasuda (Nioh) en Masaaki Yamagiwa (Bloodborne). Het spel speelt zich af in een duistere fantasieversie van de Late Han-dynastie waar demonen de Drie Koninkrijken teisteren. 

De eerste paar levels heb ik inmiddels doorlopen en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. De werelden zien er enorm sfeervol uit en het verhaal wordt sterk neergezet. De laatste paar soulslike games die ik gespeeld heb waren voor mij qua verhaalvertelling soms moeilijk te volgen. In Wo Long: Fallen Dynasty worden de gebeurtenissen in de wereld duidelijk neergezet en met mooie cinematics wordt meer verdieping aan het verhaal gegeven. Ook is allerlei achtergrondinformatie terug te lezen, wat voor mij als liefhebber van verhalende games een fijne toevoeging is. In Wo Long staan de Three Kingdoms centraal en als speler probeer je te ontrafelen waarom er chaos onstaan is en is het natuurlijk vooral jouw taak om deze op te lossen. De demonen moeten verslagen worden en de chinese martial arts is jouw middel. 

Soepele combat

De combat in Wo Long: Fallen Dynasty is een absoluut genot. Er zijn verschillende wapens om vrij te spelen. Je kunt spells gebruiken en als speler kun je jouw character en diens equipment naar hartenlust upgraden. Wo Long is een actie-RPG pur sang en het is dan ook fijn om te merken dat je als speler veel keuzevrijheid krijgt om de game te spelen zoals je zelf wenst. 

De combat-actie verloopt uitermate soepel. Vijanden kun je locken, waardoor je voortdurend goed overzicht over hun patronen kunt houden. De controls zijn responsief en de verschillende aanvallen zeer onderscheidend en strategisch in te zetten. De ontwikkelaars hebben tevens de Deflection-actie goed onder de knie. Een essentieel gameplay element wat vaak matig geïmplementeerd is, maar in Wo Long wat mij betreft enorm lekker werkt. Op alle fronten loopt de game soepel. De camerapositie is prima, de levels zijn overzichtelijk, grote problemen in de performance ben ik niet tegen gekomen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om van Wo Long een succes te maken.

Een uniek systeem

De meest unieke toevoeging in Wo Long is het Morale Rank systeem. Naarmate je meer vijanden verslaat, stijgt je Morale Rank en als gevolg hiervan ben je in staat om meer damage te leveren. Het loont dus om offensief te spelen. Voortdurend de confrontatie opzoeken is dus als het ware de high road route naar de ‘easy mode’. Bijkomend voordeel is dat het tempo lekker in de game blijft en je skills ook gaandeweg beter worden. Word je verslagen? Dan verlies je weer Morale Rank, die je vervolgens wel weer terug kunt claimen door het gevecht weer aan te gaan. 

De Morale Rank is een bijzonder geslaagd systeem. Het nodigt mij als speler uit om de grenzen van mijn kunnen op te zoeken en niet te veel als een pussy de arena te betreden. Gewoon, vol d’r op, patronen leren kennen en je combo’s gaan uitvoeren. De Morale Rank is de high road om de game makkelijker te maken. Het is ook overigens ook min of meer de enige manier om deze onvergeeflijke game naar je hand te zetten, want vergis je niet: Wo Long: Fallen Dynasty zal de speler regelmatig tot waanzin drijven. 

Is er dan geen enkele andere manier om de game makkelijker te maken? Jawel. Je kunt natuurlijk upgraden, je wapens en equipment verbeteren. Lukt een baas nog niet? Dan zijn er legio mogelijkheden om wat extra meters door de levels te maken en net even dat extra zetje in de rug te krijgen. Hier zit ook wel de kracht van de game, want er zijn verschillende manieren om te levelen. Het uitzoeken van de build die bij je past is een belangrijk onderdeel van de gameplay. Eentje die de ontwikkelaars goed hebben weten te benutten! 

Concluderend

De eerste indrukken met actie-RPG Wo Long: Fallen Dynasty zijn zeer positief. De game begint sterk met het neerzetten van een interessant verhaal en valt met de soepele en uitdagende combat direct op. Het Morale Rank systeem is een interessante toevoeging. De vele manieren om character, wapens en equipement te upgraden zijn veelbelovend en de actie-RPG fan gaat zich met Wo Long naar hartelust uit kunnen leven. Mijn eerste 10 uur met Wo Long: Fallen Dynasty smaken dan ook absoluut naar meer en de game is hard op weg om bovenaan mijn voorlopige GOTY-lijstje van 2023 te eindigen. Of dat ook daadwerkelijk mijn eindconclusie gaat zijn lees je volgende week in de review!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments